"Селиський шелтер" на Закарпатті безоплатно розміщує переселенців, постраждалих від війни (ВІДЕО)

"Селиський шелтер" на Закарпатті безоплатно розміщує переселенців, постраждалих від війни (ВІДЕО)
Тимчасовий безкоштовний прихисток для пересленців облаштували у селі Нижнє Селище на Хустщині. Проєкт реалізують спільно ГО «Закараптська асоціація місцевого розвитку» та БО «Комітет медичної допомоги у Закарпатті» за підтримки міжнародних партнерів.

 

Дружно та у гарних умовах – так живуть переселенці у «Селиському шелтері» Хустської громади. Прихисток відкрив свої двері для майже чверть сотні ВПО.

Здебільшого, це сім’ї з дітьми. Географія – широка: Запорізька, Донецька, Луганська, Миколаївська, Харківська області.

Гуртожиток коридорного типу – це 10 кімнат розраховані на 34 людини, кухня, пральня, 5 санвузлів, 5 душевих, передбачені і зручності для осіб зобмеженими фізичними можливостями. Харчуються поруч -у їдальні. Усе, аби люди, які пержили жахіття війни почувалися у безпеці та комфорті.

У шелтері діють правила – обов’язкові для всіх, встановлений графік чергування за кімнатами. Тут усі допомогають, чим можуть: кілька чоловіків допомагали з ремонтом, деякі знайшли роботу у суміжних населених пунктах, старші допомагають з дітьми та поратися по господарству. Живуть за принципом самоорганізації. Але не забувають і про дозвілля.

Тут задіяні і соціальні працівники, які допомагають із соціальною адаптацією, а також психологи. Адже контингент - це люди, які втратили житло, пербували на окупованих територіях, чи у місцях активних бойовоих дій.

Реалізували проєкт у Нижньому Селищі спільно ГО «Закараптська асоціація місцевого розвитку» та БО «Комітет медичної допомоги у Закарпатті» за підтримки міжнародних партнерів.

Шелтер матиме розвиток. Перший етап – прихисток, другий – інтеграція людей в населеному пункті.

М-студіо

 

31 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів