Уряд Угорщини виділив 915 млн. форінтів на будівництво сміттєсортувального заводу у с. Яноші Берегівського району

Уряд Угорщини виділив 915 млн. форінтів на будівництво сміттєсортувального заводу у с. Яноші Берегівського району

 

Новини Закарпаття. Про виділення коштів поінформував на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко

"Гарні новини на початок року. Європейське об’єднання територіального співробітництва ТИСА, учасником якого є Закарпатська обласна рада, отримало від Уряду Угорщини 915 млн. форінтів на будівництво сміттєсортувального заводу у с. Яноші Берегівського району. Таким чином, згідно з Угодою, маємо всі кошти. Як бачите, Угорщина свою обіцянку виконала попри війну в Україні і економічну кризу в Європі.

Зважаючи на припинення останнім часом фінансування багатьох європейських грантових програм, для нас це насправді великий успіх.

Вже цього місяця ми готуємо дві розширені наради щодо плану дій за участі ОВА і всіх дотичних організацій. Наше завдання – реалізувати проєкт до кінця 2023 року, побудувати завод і запустити його в експлуатацію.

зЦе буде перший сміттєсортувальний завод на Закарпатті, який вирішить проблему 200 тисяч жителів і стане нашою візитівкою. Якщо все вдасться, зможемо так само працювати в інших громадах і таким чином нарешті вирішимо болючу проблему зі сміттям.

Паралельно працюємо й по іншому напрямку – ремонту мережі водопостачання та водовідведення у Сваляві у рамках Програми «Польща-Україна». Його загальна вартість на початку становила 880 тисяч євро. Через підвищення курсу валюти мусимо відкорегувати кошторис і10% вартості дофінансуємо з місцевого бюджету. Для цього плануємо зустріч з головним партнером проєкту – Волинською ОВА. Все зробимо, щоб невдовзі свалявчани були забезпечені якісною питною водою.

Дякую за роботу відповідальним за ці проєкти колегиням – заступниці ЄОТС ТИСА Юдіті Євчак і керуючій справами облради Мирославі Ливч".

 

04 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів