В Ужгородській спеціалізованій школі №3 проводять консультативні навчання під час канікул

В Ужгородській спеціалізованій школі №3 проводять консультативні навчання під час канікул
Консультативні заняття під час канікул проводять в Ужгородській спеціалізованій школі №3. Про це повідомила директорка закладу Світлана Фесенко. За її словами, ідею консультативних занять запропонували вчителі: склали графік та розіслали його батькам.

 

Одинадцятикласниця Вікторія Потапова прийшла на консультативне заняття з математики. Учениця розповіла, що буде ходити на заняття з основних предметів, зокрема на ті, з яких складатиме ЗНО.

"Канікули дуже великі, аж цілий місяць. Якщо я весь місяць не буду нічого робити, я просто все забуду і прийду у школу ніби першого семестру взагалі не було. Тому я вирішила ходити, щоб щось згадати", — розповідає учениця Вікторія Потапова.

Артем Данилко — однокласник Вікторії Потапової. Хлопець розповідає: прийшов повторити математичні формули. Про уроки дізнався від класного керівника.

"Я прийшов сюди сам, добровільно, якщо можна так сказати. Я вважаю, що мені потрібно підтягнути трошки знання з математики, історії. Це мій сьогодні перший день, тому що вчора та позавчора я ще не знав про цю інформацію", — говорить учень Артем Данилко.

Шестикласниця Єва Боровицька навчається в школі з початку навчального року. Дівчинка розповіла: приїхала в Ужгород з Харкова. Єва прийшла на заняття з чеської мови.

"Я у старій школі вивчала німецьку мову, а чеську вчу вперше. Я дуже погано її розумію", — розповідає шестикласниця Єва Боровицька.

Учителька чеської мови Лідія Дикун каже: сьогодні під час уроку діти повторювали лексику, читали та розмовляли чеською. У класі на занятті були учні двох шостих класів.

"Оцінок у нас сьогодні немає, але я думаю, що вони раді, що можуть бути присутні тут зараз в школі, а не спілкуватися через монітор. Ніщо не може замінити живе спілкування з дітьми", — говорить учителька чеської мови Лідія Дикун.

Вчителька початкових класів Лариса Пашковська під час таких уроків розпочала використовувати інтерактивний додаток.

"Ми випробовуємо цю програму і вона іде на ура. Я бачу результати зразу всіх. Вони знають як це працює і хочуть самі спробувати. Це програма, яка на будь-які предмети працює: математику, українську мову, я досліджую світ. Тому вона дуже зручна у користуванні для вчителів початкових класів і дає швидкий результат. Пішли ми на канікули після великого грипу, коли в класі не було половини учнів. Ті, хто пропустив найбільше, зараз наздоганяють", — розповіла вчителька початкових класів Лариса Пашковська.

"Починаючи з понеділка на два тижні проходитимуть ці заняття. Ми всі вчителі розуміємо, що під час дистанційного навчання ми не маємо змоги настільки детально пояснювати дітям весь матеріал. Дуже часто дехто з дітей не може приєднатися. Особливо це було проблематично під час останніх тижнів занять в семестрі, тому що відключали світло", — говорить директорка школи Світлана Фесенко.

За її словами, до консультативних занять залучили вчителів з усіх основних предметів. А ті вчителі, які не проводять заняття — роблять окопні свічки для військових.

Суспільне Ужгород

 

11 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів