Три дійсно найкращі мисливські ножі на будь-який смак

Три дійсно найкращі мисливські ножі на будь-який смак

 

Мабуть, найважливішим завданням мисливського ножа є обробка дичини. Для цього мисливцеві потрібен ніж, який добре ріже та довго залишається гострим. Тим не менш, мисливський ніж повинен справлятись і з такими завданнями, як підготовка тріски для розпалювання вогнища, розрізання мотузок та багатьма іншими подібними справами.

Різні виробники пропонують різні ножі. Серед безлічі моделей, зроблених на всі випадки життя, знайдеться ідеальний ніж для кожного мисливця і для кожної конкретної задачі. Але як визначити, який із цих ножів для чого призначений? Спробуємо розібрати з прикладі конкретних моделей.

Victorinox Outdoor Master Mic S 4.2262

Так, Victorinox, виявляється, випускає не тільки багатофункціональні ножі! Victorinox Outdoor Master Mic – справжній швейцарський ніж (без штопора).

Насправді це дуже продумана і гідно зроблена модель універсального похідного фіксу.

Ніж має багато дуже корисних властивостей та елементів конструкції. Тут є і клинок типу Drop Point, міцний та дійсно багатозадачний, такий, що однаково добре справляється з самою різною роботою. І найміцніша конструкція – фултанг. І вкрай зручна рукоятка з мікарти. І, звичайно ж, головна «фішка» Victorinox – винятково висока якість виготовлення!

Victorinox Outdoor Master - відмінний універсальний ніж, який стане в нагоді не тільки мисливцю. Він підійде кожному любителю проводити свій час в умовах дикої природи.

І ще раз нагадаємо, це – Victorinox, ніж, який цілком здатний вірно служити вам все ваше життя. Ну а якщо ви примудритеся передати його у спадок нащадкам, ми навіть анітрохи не здивуємось. Для ножів Victorinox це – справа звичайна.

Buck 110 Folding Hunter

Складаний ніж на полюванні? А чому б і ні? Вся справа в тому, на яке полювання ви збираєтесь. Погодьтесь, якщо ви ходите пішки по полях, полюючи на зайців або збираєтеся на качине полювання з човна, великий фіксований ніж тільки заважатиме. Та й гідного застосування його довгому клинку точно не знайдеться.

З іншого боку, Buck 110 Folding Hunter – компактний і при цьому дуже міцний та надійний ніж. Його клинок зроблений з якісної сталі і впорається з найсерйознішою роботою. А надійний замок не дасть лезу неочікувано скластися під час роботи. Свого часу, винахід складаного ножа, що не поступається фіксованому в надійності, стало справжнім проривом і буквально озолотило компанію Buck.

Цей ніж – справжня випробувана роками класика та своєрідний еталон якості та стилю. Йому багато наслідували, але перший і найкращий – Buck 110 Folding Hunter.

Мисливський ніж «Косулі» від Кульбіда & Лесючевський

«Косулі» – фіксований мисливський ніж у тому самому форматі, що можна назвати традиційним. Дерев'яна рукоять, яка не холодитиме руку на морозі, широкий клинок Drop Point, довжиною цілих 120 мм, прикраси у традиційному мисливському стилі. Такі ножі дарують близьким людям та друзям. Такими ножами красуються перед товаришами за полюванням. Такі ножі у нас зазвичай люблять. Саме щось таке й асоціюється у багатьох з нас зі словами «мисливський ніж».

Але вся справа в тому, що «Косулі» – далеко не просто подарунок або сувенір. Цим ножем справді можна користуватись на полюванні. Нержавіюча сталь 110Х18МШД відрізняється високою корозійною стійкістю та довго зберігає гостроту заточування. Клинок має товщину в 4мм, спуски від обуха і добре помітне розвинене черевце леза.

Таким ножем справді можна зняти шутру з великого звіра. Довга, округлена кромка має відмінні ріжучі властивості. До того ж, довге лезо дозволить вам працювати досить глибоко занурюючи ніж, але при цьому тримаючи руку на деякій відстані від туші.

Якщо ви – прихильник «великої гри», звернути увагу на цей ніж дійсно варто.

 

29 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів