Двох закарпатських посадовців підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків, яке призвело до збитків

Двох закарпатських посадовців підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків, яке призвело до збитків

 

Двох закарпатських директорів державної установи підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків, які призвели до збитку більш як на 58 міліонів гривень. Про це повідомили на сайті управління Національної поліції в Закарпатській області.

За версією слідчих, двоє чоловіків, будучи керівниками державної установи у різний час, співпрацювали з підприємцем. Хустський районний суд вже визнав останнього винним у вчиненні порушення.

Першим підозрюваним є 57-річний мешканець Виноградова, який займав посаду керівника організації з жовтня 2017 року по серпень 2020-го. Чоловік не перевірив надані йому документи про підприємство та уклав договори про надання послуг з розчистки річки Тиса неподалік автодороги Хуст-Крива Хустського району. Це призвело до незаконного видобутку корисних копалин, а саме піщано-гравійної суміші об’ємом 64216 метрів кубічних. Загалом це спричинило збитків державним інтересам у сумі 40,5 мільйонів гривень, — йдеться у публікації.

"2020-го року до виконання обов’язків директора цієї ж державної установи приступив 51-річний Виноградівець, який так само не зробив перевірку документів та підписав всі необхідні договори для продовження робіт. За півроку роботи, це спричинило державі збитків у сумі більш як 17,5 мільйонів гривень, сприявши незаконному видобутку піщано-гравійних сумішей об’ємом 20904 метрів кубічних", — повідомили в Нацполіції.

Обом колишнім керівникам повідомили про підозру у вчиненні порушення. Якщо провина буде доведена, то чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років. Слідство у справі триває.

 

08 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів