Поліцейські затримали раніше судимого мукачівця, який організував незаконну переправу через кордон чоловіків призовного віку

Поліцейські затримали раніше судимого мукачівця, який організував незаконну переправу через кордон чоловіків призовного віку
Співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, спільно з військовослужбовцями прикордонної служби, використовуючи технічні можливості відділу кримінального аналізу, знешкодили черговий канал нелегального переправлення через держкордон військовозобов’язаних чоловіків.

 

Організатором є мукачівець, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців та провів за ґратами 18 років. Тепер же зловмисник організував власну схему переправи військовозобов’язаних чоловіків, консультуючи їх та здійснюючи супровід до самої локації перетину кордону. Правоохоронці затримали зловмисника та двох його клієнтів за 400 метрів від лінії державного кордону. Провідник саме отримав від втікачів 1000 доларів США, перед цим вже одержавши 7 тисяч доларів, як оплату за свої «послуги». Грошові кошти з місця події вилучено.

Підозрюваного у злочині поліцейські затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, кваліфікували його дії за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 9 років позбавлення волі. Найближчим часом мукачівцю буде повідомлено про підозру. У ході слідства поліцейські встановлюватимуть імовірну причетність до злочину інших осіб. Слідство у справі триває.

Поліція Закарпатської області

 

09 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів