"Не могли просто стояти". "Минай" виклав офіційну заяву щодо бійки з футболістами російського "Шинніка" у Туреччині

"Не могли просто стояти". "Минай" виклав офіційну заяву щодо бійки з футболістами російського "Шинніка" у Туреччині

 

Ужгородський "Минай" виклав офіційну заяву щодо бійки, яка трапилася з футболістами російського "Шинніка" у Туреччині. "Минай" завершує тренувальний збір до другої частини сезону в Антальї. В останні дні перед його завершенням клуб потрапив у інцидент, який переріс у бійку: у турецькому готелі Royal Sigunas гравці команди побилися з представниками російського "Шинніка", який теж перебуває у Туреччині на зборі.

Пресслужба закарпатського клубу підтвердила Суспільному факт бійки між гравцями команд. А згодом виклала офіційну позицію щодо того, що насправді сталося.

Як у "Минаї" пояснили причину бійки?

В офіційній заяві клубу вказано, що причиною бійки стала поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю, а також провокаційні вигуки на адресу гравців "Миная".

Клуб також зазначив, що після бійки футболісти "Миная" відправилися до своїх номерів, тоді як гравці російської команди продовжили бійку вже між собою. Нижче наводимо текст заяви "Миная":

"Офіційна позиція ФК «Минай» стосовно виграної бійки у росіян.

Вчора, 13 лютого, у турецькому готелі Royal Sigunas сталася бійка за участю ФК «Минай» та предстаників країни 404 - ярославського «Шиніка». Причиною сутичка стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців.

Інформація російських пропагандитських ЗМІ стосовно того, що минайці змушували співати гімн представників «Шиніка» та побили гравця у ліфті - традиційна маячня. Бійка дійсно відбулась, але вже на поверсі, де зупинились росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих зі сторони «Шиніка» лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще й як «бросают».

Вже після закінчення сутички, коли минайці були в номерах, росіяни продовжили бійку між собою. Тих, хто намагався зупинити сутичку, звинуватили у підтримці України. Втрутитись довелось місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян.

Перед початком зборів головною вимогою ФК «Минай» до організаторів була відсутність у готелі російських команд. Самі ж організатори стверджують, що поселити «Шинік» згодився готель. Закарпатці звертались до менеджменту Royal Seginus з вимогою висилити росіян, адже представники країни терориста не мають права тренуватись та грати у футбол за межами своєї країни. 14 лютого минайці за розкладом відправились на тренування".

Що сказав керівник пресслужби "Миная"?

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт керівник пресслужби "Миная" Олександр Костюк додав, що проблем між футболістами можна було уникнути, якби російську команду взагалі не заселяли до готелю.

“Я спілкувався з керівником готелю. Сказав йому "це ваша помилка, як ви могли поселити росіян, громадян країни терориста, з нами?". Він намагався "з'їхати" з розмови. Наша вимога була, щоб росіян не було у готелі. Ми попереджали про це організатора зборів. Вони запевнили нас, що такого не буде, а тепер вони кажуть, що це готель поселив у себе, без відома організаторів, російську команду. Росіяни заселилися 12-го числа.

Ми дізналися про це, коли прийшли на обід, проходили повз столів, і на одному з них побачили емблему "Шинніка". Ми до адміністрації, вимагати щоб їх виселили, а їх просто переселили у інший кут", — сказав Костюк.

Представник "Миная" також розповів деталі початку конфлікту між футболістами. Та зауважив, що внаслідок нього ніхто з гравців української команди не постраждав.

"Він [російський гравець] просив її [працівницю готелю] звертатися до нього російською. Наш гравець, який був там, звернувся до росіянина — "виходь, ми тобі пояснимо російською". Він вийшов, покликав ще гравців. Бійки не було ні у холі, ні у ліфті. Все було у них на поверсі. Коли ліфт зачинявся, вони почали кричати "підіймайтесь до нас, ми вам зараз покажемо", звідти почали лунати вигуки "слава Росії". Ми не могли просто стояти у відповідь на це.

Бійка "команда на команду" почалася вже на поверсі, де перебували росіяни. Внаслідок неї ніхто з минайців не травмувався", - додав Костюк.

 

14 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів