Закарпатські енергетики взяли участь у погашенні нової поштової марки «Воїни світла. Воїни добра»

Закарпатські енергетики взяли участь у погашенні нової поштової марки «Воїни світла. Воїни добра»
Енергетикам, які цілодобово працюють, відновлюючи Україну після російських ракетних та дронових атак, присвячений один із блоків нової поштової марки «Воїни світла. Воїни добра». Сьогодні її погасили в Ужгороді на території ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

 

Крім енергетиків марка вшановує й інших фахівців, які працюють на відбудові мереж і має ще 4 блоки – Дорожники", "Зв'язківці", "Водопостачальники" та "Газовики". 

Як відзначив під час погашення марки директор Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта» Сергій Калій, Ужгород став одним із обласних центрів, де сьогодні погасили марку нової серії:

«Ця не просто марка – це символ подяки працівникам тилу, людям, які щоденно, не шкодуючи власних сил, незважаючи на погоду чи ситуацію, обстріли та небезпеку працюють над відновленням інфраструктури, працюють над тим, щоб ми всі жили в теплі й комфорті». 

С. Калій акцентував, що фон марки – темно-синій колір із акцентами світла. Завдяки тому, що її погасили штемпелем білого кольору, у темряві проглядатимуть промінчики світла. Це символ того, що як би ворог не намагався нас знищити, Україна – незламна,  зі світлом, бо на сторожі завжди стоять наші воїни світла, воїни добра.

Долучився до заходу директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Іван Завидняк, який наголосив, наскільки копіткою і важкою була щоденна спільна робота Закарпатської обласної військової адміністрації з фахівцями ПрАТ «Закарпаттяобленерго» для того, щоб у цей складний час робити все можливе для забезпечення закарпатців електроенергією.

«Результат усіх цих зусиль, і насамперед зусиль енергетиків по всій Україні, такий, що всі ми сьогодні зі світлом і теплом. Сьогодні ми віддаємо шану енергетикам за їхній неоціненний труд», - додав Іван Завидняк.  

За терпіння і порозуміння у цей складний час подякував закарпатцям присутній на заході генеральний директор ПрАТ «Закарпаттяобленерго» Олександр Білак. Він додав, що постійно для того, аби краяни мали світло, працює кілька тисяч працівників підприємства:

«Крім того, пів сотні бригад енергетиків кожного дня виконують ті чи інші роботи для забезпечення сталого електропостачання, частина цих бригад працює цілодобово. Це висококваліфіковані спеціалісти, кожен із яких добре розуміє, наскільки важливо швидко відновити електропостачання, відремонтувати аварійну ділянку тощо, щоб усі ми були в теплі, зі світлом та зв’язком».

Енергетикам доводиться виїжджати на аварійні виклики і вдень, і вночі, в сніг, дощ чи заметілі, додав заступник технічного директора товариства Василь Іванчо.

«І хоча нам тут, на Закарпатті, безумовно, легше, ніж колегам у прифронтових регіонах, але й наша робота – це робота забезпечення тилу, забезпечення світлом і теплом, крім краян, сотень тисяч внутрішньо переміщених осіб, постачання електроенергії релокованому бізнесу, який сьогодні працює, наповнює бюджет. Усе це – спільний вклад у перемогу».

Тираж марки, яку сьогодні погасили в тому числі в Ужгороді, всього 300 тисяч примірників для всієї України, отож вона стане одним із філателістичних раритетів.  

До речі, автор випуску – Олександр Нікітюк у себе на Фейсбук розповів, що 2 роки вчився на енергетика, проте зрозумів, що висококласним фахівцем не стане і став видавцем. За його словами, блекаут показав, наскільки важлива, небезпечна та необхідна нам всім, для нормального життя, праця енергетиків та інших комунальників: «Ця марка — моя творча подяка тим людям, які несуть нам світло в ці темні часи», – наголосив художник.

Пресслужба ПрАТ «Закарпаттяобленерго»

 

 

15 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів