На Закарпатті виявили схему підпільного виробництва і контрабанди тютюнових виробів до ЄС

На Закарпатті виявили схему підпільного виробництва і контрабанди тютюнових виробів до ЄС

 

На Закарпатті СБУ та Бюро економічної безпеки виявили та заблокували схему підпільного виробництва тютюнових виробів у промислових обсягах. Про це повідомили на сторінці Служби безпеки України у Facebook.

У відомстві повідомили, що на підпільному виробництві щодоби виготовляли до 1 мільйона сигарет під підробленими марками іноземних брендів.

"Загальна вартість вилученого товару становить понад 70 млн грн. Незаконну діяльність організувало міжрегіональне злочинне угруповання, яке діяло на території Миколаївської та Закарпатської областей. Саме там вони налагодили 3 виробничі лінії з нелегального виготовлення оптових партій тютюнових виробів. Для маскування злочинної діяльності ділки облаштували підпільні цехи на базі покинутих складських приміщень у віддаленій сільській місцевості. Там же встановили поліграфічне обладнання для нанесення фальшивих «торгових знаків", — йдеться у повідомленні СБУ.

За даними Служби безпеки, сировину для виробництва сигарет закуповували у місцевих фермерів та завозили її у мішках з-під комбікорму для тварин.

"Готову продукцію збували до різних регіонів України, а також планували контрабандою переправляти до Євросоюзу. Перевезення товару до зарубіжних країн хотіли робити за підробленими товарно-транспортними накладними", — повідомили у відомстві.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів (ч. 2 ст. 204 та ч. 3 ст. 28 ККУ), а також за ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів (ч. 3 ст. 212 ККУ).

 

17 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів