Про питання ринку праці говорили сьогодні в Ужгороді

Про питання ринку праці говорили сьогодні в Ужгороді
Актуальні питання ринку праці – як для роботодавців, так і для шукачів роботи – обговорили сьогодні в Ужгородській міській раді заступник міського голови Артем Погорєлов, в.о. начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Юліана Бокоч і в.о. директора Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості Йосиф Кажмір, начальниця відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями цієї установи Ольга Михаць.

 

Йшлося про програми, що стосуються надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, а також послуги, які надає служба зайнятості. Широке інформування представників бізнесу про такі можливості, переконані учасники зустрічі, допоможуть активізувати ситуацію на ринку праці. Так, зазначали, що відповідно до Постанови КМУ від 10 лютого 2023 року №124 передбачено компенсація роботодавцям, які за направленням центру зайнятості працевлаштовують визначені Порядком №124 категорії безробітних, а саме:

  • компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати;
  • компенсація фактичних витрат у розмірі ЄСВ на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску.
  • компенсація 50% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виплати за відповідну особу на місяць (із 29.04.2023 року).

Представники служби зайнятості поінформували і про можливість отримання ваучера – документа встановленого зразка, що дає право пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Оплата ваучера здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Його вартість встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом (станом на січень 2023 року це – 26 840 грн).

Також через службу зайнятості роботодавці, які працевлаштували ВПО, можуть отримати від служби зайнятості компенсацію витрат на заробітну плату. Для цього роботодавець не раніше, ніж через 5 календарних днів після працевлаштування особи подає до відповідного центру зайнятості заяву про компенсацію витрат.

Більш детальну інформацію можна отримати в Ужгородській філії Закарпатського обласного центру зайнятості (Ужгород, вул. Андрія Новака, 45) або за номерами телефону: (0312) 64 98 36; (099) 470 13 00. Із актуальними програмами шукачі роботи або роботодавці можуть ознайомитися на офіційному сайті Закарпатського ОЦЗ https://zak.dcz.gov.ua/, на сторінці Ужгородської філії Закарпатського ОЦЗ у фейсбуці.

Ужгородська міська рада

 

21 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів