Закарпатські гандболісти успішно пройшли перший етап чемпіонату

Закарпатські гандболісти успішно пройшли перший етап чемпіонату
Нещодавно в Одесі відбулися завершальні матчі першого етапу української Суперліги з гандболу серед чоловічих команд сезону 2022/23.

 

Ще перед стартом нинішнього сезону ГК «Карпати-ШВСМ» (Ужгород) заявив, що він націлений поборотися за медалі елітного дивізіону. Свої амбіції закарпатський колектив підтверджує якісною грою та позитивними результатами. Задля виконання цілей залишився всього один крок. У рамках 4-го з’їзного туру «карпатівці» провели три ігри проти команд групи Б.

У перший ігровий день, 17 березня, підопічні Сергія Гордієнка зустрілися із запорізьким «Мотором». Наші гандболісти добре відіграли цей матч і закономірно вибороли два очки. Підсумковий рахунок зустрічі – 33:20 (перший тайм – 15:8). Наступного дня «Карпати-ШВСМ» на рівних грали з «Одесою», та в заключний проміжок часу в грі нашої команди був спад і суперник цим скористався. На момент фінальної сирени рахунок був 38:33 на користь одеситів (перший тайм – 18:19).

А потім був матч із лідером чемпіонату та претендентом на титул – «Донбасом» (Донецький регіон). На жаль, скласти супернику серйозну конкуренцію наші гандболісти не змогли. Колектив Івана Фучеджи зі старту поєдинку захопив лідерство і впевнено йшов до перемоги. Той поєдинок завершився з рахунком 21:29 (перший тайм 12:16).

Найрезультативнішими у складі закарпатського ГК у цих трьох матчах були Ярослав Котюк (27 м’ячів), Владислав Кукушкін (20) і Олександр Місяйло (15).

Отож на першому етапі чемпіонату «Карпати-ШВСМ» набрали 12 очок і виграли групу А. У найближчого переслідувача – київського «ЦСКА-ШВСМ» – на два пункти менше (10), а в активі «СКА-Львів» всього два залікові бали. Щодо групи Б, то там турнірне становище таке: 1. «Донбас» (Донецький регіон) – 18 очок, 2. «Одеса» – 16, 3. «Мотор» (Запоріжжя) – 2.

За регламентом змагань, на другому етапі української Суперліги зустрінуться:

«Мотор» (Запоріжжя) – «Карпати-ШВСМ» (Ужгород),

«ЦСКА-ШВСМ» (Київ) – «Одеса»,

«СКА-Львів» – «Донбас» (Донецький регіон).

Гратимуть команди до двох перемог. Матчі відбуватимуться 7–9 квітня на Закарпатті. Переможці дуелей сформують групу, яка на фінальному етапі розіграє між собою комплект нагород, а колективи, що програють, зустрінуться між собою, аби визначити підсумкові 4–6 місця.

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

28 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів