Як обрати підхожий бойлер

Як обрати підхожий бойлер

 

Постійна присутність гарячої води у домі – не примха, а життєва необхідність, проте не всюди  змога отримувати її централізовано чи використовувати газову колонку для її нагрівання. В таких випадках доцільно придбати та установити водонагрівач, який найчастіше називають бойлером.

На щастя, зараз бойлери https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/bojlery.html доступні в широкому різноманітті, і цей факт деколи збиває з пантелику під час вибору підхожого рішення. Іншими словами – покупець просто-напросто губиться в асортименті і є знає, на якому варіанті зупинитися.

Проте, коли керуватися певними критеріями, купівля водонагрівача можу бути куди легшою і швидшою.

Що врахувати при виборі бойлера

Передусім визначтеся з об’ємом баку, враховуючи кількість осіб, які постійно проживають в домі. Це надважливий критерій, від якого залежить ефективність використання водонагрівача.

В цьому випадку орієнтуватися потрібно наступним чином:

  • Для однієї особи достатньо буде бойлера на 50 літрів;
  • Для двох осіб – 80 л;
  • Для сім’ї з трьох осіб – 100 л.

Якщо ж у домі проживає від чотирьох і більше людей, тут варто купувати бойлер на 120-150 літрів.

Але варто звернути увагу, що це орієнтовні дані, позаяк у кожному випадку можуть бути свої індивідуальні потреби у кількості гарячої води.

Водночас не забудьте звернути увагу на потужність водонагрівача. Тут все просто: чим більшим є цей показник, тим скоріше бойлер нагріватиме воду. Але в той же час це впливатиме на споживання пристроєм електроенергії, тому врахуйте і цей фактор.

Не менш важливе значення має і виробник водонагрівача. Краще віддавати перевагу відомим брендам, адже гарантуватиме якість, широкий функціонал та відмінні експлуатаційні властивості.

Варто відзначити, що водонагрівачі можуть мати і різну форму. Зокрема зараз доступні прямокутні, тонкі, циліндричні та квадратні бойлери. Відштовхуйтесь від власних потреб, а також інтер’єру приміщення, де цей пристрій буде встановлено.

Крім того, зверніть увагу на такі моменти:

  • Спосіб монтажу (вертикальний, горизонтальний, універсальний тощо);
  • Панель керування (сенсорна, кнопкова, поворотний перемикач);
  • Додаткові особливості, приміром, присутність можливості керувати через Wi-Fi, відкладати старт, а також наявність екану, інформаційної панелі про споживання електроенергії тощо.

Згадані вище критерії (та інші, на які натрапите на просторах Інтернет-мережі), сподіваємось, стануть у нагоді під час пошуку та вибору бойлера, покупкою якого у підсумку ви залишитесь задоволеними.

 

31 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів