Закарпатські аудитори за січень – березень виявили на 19,8 млн грн фінансових порушень, що призвели до втрат

Закарпатські аудитори за січень – березень виявили на 19,8 млн грн фінансових порушень, що призвели до втрат
Порушень законодавства, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 19,8 млн грн, виявили працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області упродовж перших 3 місяців 2023 року. Зокрема, на 7,7 млн грн – в ході 6 ревізій та на понад 12,1 млн грн – під час 4 аудитів.

 

Загалом контрольними заходами – ревізіями, аудитами та моніторингами закупівель охопили 1,7 млрд грн.

На понад 150 млн грн виявили фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, котрі призвели або можуть призвести до упущених вигод / недоотриманих доходів чи непродуктивних / зайвих витрат.

За результатами проведених аудитів отримано економічний ефект на 38,4 млн грн.

Після ревізій забезпечено відшкодування за порушеннями, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 4,04 млн грн, що забезпечує повну окупність витрат на утримання Управління.

Провели закарпатські аудитори у січні-березні також 32 моніторинги закупівель, за результатами яких відмінено 4 торги загалом на 14,3 млн грн та в 7 випадках розірвано замовником договори на 27,7 млн грн. Ще на 1,2 млн грн зменшено ціну за одним договором. Загалом попереджено втрат на 43,2 млн грн.

Правоохоронним органам передали матеріали 13 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 5 досудових розслідувань. До наявних кримінальних проваджень долучено матеріали 4 заходів державного фінансового контролю.

За допущені фінансові порушення 38 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

zk.dasu.gov.ua

 

20 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів