Завершилася першість з гандболу серед вихованців навчальних закладів Берегівщини

Завершилася першість з гандболу серед вихованців навчальних закладів Берегівщини
Змагання організував благодійний фонд “Геніус” разом з угорським інститутом ім.Ференца Ракоці та Центром Спортивної Академії федерації ручного м’яча Угорщини за підтримки уряду метеринської країни.

 

“Була розроблена спеціальна програма підготовки здібної юні Закарпаття з даного виду на 2022-2023 навчальний рік, в рамках якої в області створили три Центри виховання обдарованих підлітків, а саме: на Ужгородщині, Берегівщині та Мармарош Угочанщині,- ділиться з Карпатським об’єктивом директор БФ Наталія Вароді.- У нашому районі такі пункти діяли в місті над Верке, Бене, Варах, Великих Берегах, Гаті, Косоні та Гаті.”

Загалом заявки на участь у проекті подали 387 дітей, 218 з них успішно пройшли курс навчання. З підлітками займалися досвідчені фахівці – Олександр Горун, Роберт Деметер, Бейла Ваш, Бейла Біров та Валерій Надел. Координувала програму Каталін Косоні.

По завершенню занять у кожному із трьох названих регіонів області відбулися підсумкові першості у відповідних вікових категоріях. На Берегівщині за призові місця змагалися 12 команд. Зрештою, після напруженої боротьби нагороди здобули у підгрупі U8-9 юні спортсмени Великих Берегів, Берегова та Вар, серед хлопців U11 – представники Бене, Гаті та Батьова, дівчат – Бене, Берегова та Великих Берегів. У зоні U12-13 медалі дісталися гандболістам Берегова та Великих Берегів. Призерів відзначили відповідними Кубками та Дипломами, а переможці братимуть участь у традиційному, Х за ліком, турнірі на честь легендарного закарпатського тренера Йосипа Зупка, що відбудеться 20 травня.

Микола Горват, Карпатський об`єктив

 

25 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів