Закарпатські прикордонники подаватимуть позов до суду щодо інформації про звинувачення у вбивстві ведмедиці

Закарпатські прикордонники подаватимуть позов до суду щодо інформації про звинувачення у вбивстві ведмедиці

 

Прикордонники Закарпаття подаватимуть позов до суду щодо інформації про звинувачення у вбивстві ведмедиці під час незаконного полювання, організованого посадовими особами ДПСУ, яку опублікували на фейсбук-сторінці Ужанського нацпарку 1 травня. Про це 3 травня на брифінгу розповів перший заступник начальника Чопського загону Роман Кігівчак. За його словами, наразі готують необхідні документи.

Першого заступника начальника Чопського прикордонного загону Роман Кігівчак розпові, що інформація, яка була викладена представником Ужанського національного парку, не відповідає дійсності та має компрометувальний характер. "На початку квітня прикордонний наряд здійснював охорону державного кордону по тилових підступах на ділянці відділення спектрів прикордонної служби "Княгиня". Прикордонним нарядом було виявлено дику тварину на певній відстані і наряд думав, чи має тварина ознаки життя. Прикордонники підійшли до тварини й побачили, що ведмідь без ознак життя. Ввечері з прибуття завдань з охорони державного кордону було здійснено доповідь керівництву підрозділу, після чого керівництво підрозділу дану інформацію передало "Кам'яницькому лісництву". Далі представниками цього лісництва було залучено працівників управління Держпродспоживслужби, далі вони прибули на місце події, щоб обстежити місцевість та загиблого ведмедя. Після чого ними був опрацьований акт, де чітко визначили факт загибелі ведмедя. До місця, де загинув ведмідь, від лінії держкордону — близько 2 кілометрів, а від лінії інженерно-технічних споруд — 1,5 км", — розповів чоловік.

Тіло тварини разом з колегами в лісі знайшов молодший інспектор прикордонної служби відділення "Кам'яниця" Василь Кива. "Того дня я виконував завдання з охорони державного кордону. Коли я знімався з ділянки, то собака почав гавкати й побіг в тили, я пішов за нею для з'ясування справи, думав, що там порушник може йти. Коли я підійшов, то там собака гавкав на лежачого ведмедя. Я зразу був у шоку, тому що несподівано побачив ведмедя і я зрозумів, що він мертвий, бо не реагував на собаку. За декілька хвилин прийшов другий наряд, який ніс службу в тилах. Ми підняли ногу ведмедя, там був сморід мертвої тварини, що лежала десь тиждень. Тоді інформацію передали керівництву. Розумієте, я за свої роки ніколи не бачив ведмедя, тільки в зоопарку в дитинстві, таке щодня не зустрінеш, ми не подумали, зробили помилку, що зробили спільне фото", — ділиться інсектор.

Суспільне Ужгород

 

03 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів