Чемпіонка України у 16 років: історія пауерліфтерки із Мукачева Олександри Попадюк

Чемпіонка України у 16 років: історія пауерліфтерки із Мукачева Олександри Попадюк

 

16-річна мукачівка Олександра Попадюк стала чемпіонкою України з класичного пауерліфтингу. Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед всіх вікових груп проводили у Львові. Про це повідомила Мукачівська міська радаУ сумі триборства дівчина виконала 280 кг: станова тяга — 122,5 кг, жим лежачи — 57,5 кг та присідання зі штангою 100 кг.

4-го квітня Олександра Попадюк стала чемпіонкою України з класичного пауерліфтингу. Чемпіонка займається класичним пауерліфтингом півтора року. "Я зі своїми подругами просто прийшла в зал потренуватися та привести своє тіло до потрібної форми. Потім я дізналася, що тут є професійний спорт. Мені так сподобалося, що я вирішила тут залишитися. Це частинка мого життя і я не можу це просто залишити. Цей спорт приносить мені задоволення, я тут відпочиваю. Я фізично стаю сильнішою, відчуваю себе зарядженою після залу, ніколи не відчуваю втоми та завжди приходжу в зал із задоволенням. Це відпочинок для мене. Моєю улюбленою вправою стала станова тяга. Я в ній найсильніша для себе, тому вона улюблена", — розповіла дівчина.

"Спочатку мама не дуже добре була налаштована. Бо це не танці, не гімнастика, а саме пауерліфтинг. Але коли я походила рік і не кинула цю справу, то мама змирилася. А потім, коли я поїхала на Чемпіонат, то мама стала сильно підтримувати. Друзі завжди були добре налаштовані, завжди мене підтримували, завжди мене підбадьорювали, завжди разом були, завжди писали", — каже Олександра.

Чемпіонат України з класичного пауерліфтингу став першим змаганням спортсменки. "Найбільшою складністю було налаштуватися на змагання, ніж самі змагання. Було дуже багато переживань, мене аж трусило перед змаганнями. Це мої перші змагання в житті, я не була ні разу на жодних змаганнях за півтора року. А тут відразу Чемпіонат України. Я їхала з дуже великим переживанням туди. Але за допомогою підтримки мого тренера і хлопців, які з нами були, то я перестала в собі сумніватися: прийшла, зробила, пішла", — розповідає чемпіонка.

Олександра Попадюк каже: у будь-якій справі головне — бути впевненим у собі. "Не сумніватися в собі. Ви просто робите свою справу. Навіть якщо вам будуть говорити, що це не ваш спорт, це не для дівчинки. Я багато такого чула й досі чую. Треба слухати тільки себе і тих, хто з тобою разом проходить цей шлях і тоді все вийде. Я хочу пов’язати з цим своє життя. Я хочу зробити цей спорт своєю професією. Я ще точно не вирішила, але це було б добре, коли хобі стає професією. Тоді я буду займатися чим хочу і це класно", — зазначає спортсменка.

 

09 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів