Патрулювання на велосипедах. Скільки та які порушення зафіксував велопатруль на Закарпатті

Патрулювання на велосипедах. Скільки та які порушення зафіксував велопатруль на Закарпатті

 

Близько 150 адмінматеріалів склали поліцейські велопатруля за десять днів роботи на Закарпатті. Про це розповів Суспільному речник Патрульної поліції в області Ернест Завадський. За його словами, велопатрулів в регіоні є два — в Ужгороді та Мукачеві. Патрулюють вони у парках, скверах та пішохідних зонах.

Поліцейський Петро Дубович патрулює на велосипеді третій сезон поспіль. Розповідає: "Патрулюємо різні ділянки: пішохідні зони, вокзали — місця великого скупчення людей. Слідкуємо за порядком. Коли всі автоекіпажі зайняті, а негайно потрібно реагувати, тоді велопатруль направляється до місця події, попередньо зв’язуючись із заявником. Якщо він має час почекати нас, тоді їдемо ми".

Вперше на велосипеді патрулює поліцейський Андрій Удовик. "У патрульній поліції я працюю вже другий рік. У велопатруль вирішив піти на ціле літо. Вже другий тиждень патрулюємо. Зранку, близько 9:00 заступаємо. Отримуємо зброю, планшети, принтер, щоб виносити постанови. Виїздимо на набережні і їздимо до самого вечора. Ми патрулюємо важкодоступні місця, тобто парки, набережні, куди автопатрулю важко дістатися", — розповів Андрій Удовик.

Близько 150 порушень зафіксували велопатрульні на Закарпатті за 10 днів роботи

Велопатрульні приймають виклик. Ужгород. 11 травня 2023. Фото: Олександра Завадяк/Суспільне

Які порушення велопатруль фіксує найбільше

Найчастіше фіксують порушення громадської безпеки, — каже Петро Дубович.

"Було зафіксовано одне з порушень — проїзд на велосипеді через пішохідний міст. Там встановлений дорожній знак "Рух на велосипеді заборонено". Перший раз попереджаємо. Якщо є систематичність порушень, тоді виноситься постанова і приймається рішення по кожному окремому випадку індивідуально", — розповів поліцейський.

Як працює велопатруль на Закарпатті

Поліцейські патрулюють набережною Незалежності в Ужгороді. 11 травня 2023. Фото: Олександра Завадяк/Суспільне

Він додав: "У місцях культурного призначення заборонено куріння та розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв. За це також передбачається відповідальність. Рух на автомобілях по пішохідних зонах також заборонений. Є винятки для людей, які живуть в таких місцях. Також є товар, який не можуть інакшим шляхом доставити. У таких випадках перевіряємо накладні і дозвіл на пересування цією ділянкою".

Скільки викликів опрацьовує велопатруль за зміну

Патрулюють поліцейські на велосипедах тільки вдень. За зміну велопатруль опрацьовує близько десяти викликів, розповів Суспільному речник Патрульної поліції Закарпатської області Ернест Завадський

"Вони мають такі самі повноваження на складання матеріалів як у сфері безпеки дорожнього руху, так і в громадському блоці. Велосипедний патруль цього року запустився першого травня, вони склали близько 150 адмінматеріалів. Також вони опрацьовують виклики, які надходять на лінію 102. У велоекіпажі двоє патрульних поліцейських. У них є всі спецзасоби, як і в автопатруля. Також двоє патрульних поліцейських працюють у Мукачеві. Для велопатруля проводяться додаткові навчання. Обираються ті зі взводу та роти, у кого є більше вмінь та схильність до їзди на велосипеді", — розповів Завадський.

За його словами, працюватиме велопатруль в Ужгороді та Мукачеві до вересня.

 

11 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів