Закарпаття: зросли обсяги житлового будівництва

Протягом І кварталу поточного року забудовниками усіх форм власності введено в дію основних фондів на 122,6 млн.грн., з яких 94,4% забудовниками приватної, 4,7% державної та 0,9%  комунальної форм власності.

 

В експлуатацію здано: цех по складанню комплектуючих систем до автомобілів ТОВ “ВЕТ Аутомотив Україна” у м.Виноградів та цех парфюмерно-косметичних виробів ТОВ “ФЦА Україна” у м.Ужгород, завершено реконструкцію цеху по виробництву виноградного вина
СП “Айсберг ЛТД” у м.Берегово. Змонтовано 1,5 тис. номерів міських та 0,6 тис. сільських автоматичних телефонних станцій, побудовано 2,9 км ліній електропередачі. Прокладено місцеві трубопроводи протяжністю 34,4 км для транспортування газу, зокрема у Воловецькому районі  2,8 км, Ужгородському  31,6 км. Побудовано автомобільні заправочні станції потужністю 276,3 тис. обслуговувань автомобілів у рік та мийні комплекси для машин  45 тис. обслуговувань автомобілів у рік.
Збудовано торгові заклади площею понад 10,0 тис.кв.метрів.
У січніберезні п.р. зросли обсяги житлового будівництва. На нього використано 79,8 млн.грн. або 65,1% введених в дію основних фондів. Здано в експлуатацію 63,9 тис.кв.м загальної площі житлових будинків, що у 2,2 раза більше, ніж за відповідний період минулого року. Дві третини житла  41,0 тис.кв.м введено у міських поселеннях, 35,8% або
22,9 тис.кв.м житла у сільській місцевості. Обсяги введеного житла зросли за рахунок індивідуального житлового будівництва, питома вага якого складає 92,8% загального обсягу.
Понад третину загального обсягу житла введено у містах Ужгород, Мукачево та Хустському районі.
За січеньквітень п.р. будівельними організаціями усіх форм власності виконано робіт на суму 92,1 млн.грн., що становить 100,2% до відповідного періоду минулого року.

За підсумками роботи за січеньквітень п.р. обсяги будівельних робіт збільшено у 9 районах та містах. У 2,5 раза зросли обсяги у м.Хуст, що пов’язано з будівництвом протипаводкових споруд, у м.Ужгород обсяги виконаних робіт збільшено у 1,7 раза за рахунок спорудження ІІ черги заводу “Єврокар”, будівництва базових станцій мобільного зв’язку та будівництва житла. В 1,4 раза, в основному за рахунок ремонту адміністративних будівель, зросли обсяги робіт в Іршавському районі.

Із загального обсягу виконаних робіт 45,7% припадає на підприємства, які здійснюють нове будівництво, роботи з реконструкції та відновлення об’єктів, обсяги збільшено у 1,7 раза. На підприємства, що здійснюють будівництво та ремонт доріг, мостів та шляхових споруд припадає третина виконаних робіт, порівняно з відповідним періодом минулого року, обсяги зросли у 1,1 раза. Обсяги робіт із спорудження магістральних трубопроводів, ліній зв’язку та енергозабезпечення знижено на чверть. Підприємства, які проводять роботи з обладнання будівель, що включають електромонтажні, санітарно-технічні та інші монтажні роботи, зменшили обсяги на 41,2%. У січні–квітні п.р. працювало 161 щомісячно обстежуване підприємство, що становить 93,1% їх загальної кількості. Із них більше половини збільшили обсяги виробництва.

В обсязі робіт майже половину склали роботи з капітального та поточного ремонту. За січеньквітень п.р. замовниками оплачено 77,4% виконаних робіт. У м.Ужгород не оплачено 12,7% виконаних робіт на суму 3,0 млн.грн., у Свалявському районі не оплачено більше третини робіт, у Мукачівському районі – половину виконаних робіт, що негативно впливає на фінансовий стан будівельних організацій.
У будівництві зросла продуктивність праці. Виробіток на одного працівника зріс на 5,3% і становить 12,0 тис.грн. Найнижчою була продуктивність праці у будівельних організаціях Міжгірського, Перечинського районів та у м.Берегово, вищою, ніж в цілому по області у м.Ужгород та Мукачівському районі.
У галузі було зайнято 7,7 тис. осіб, що на 4,8% менше, ніж за відповідний період минулого року. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника, зайнятого у будівництві, зросла у 1,6 раза і склала 667,17 грн. при 753,77 грн. в загальному в економіці області.

Головне управління статистики в Закарпатській області

 

31 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів