Ужгородські «Карпати» були близькі до тріумфу в Кубку України

Ужгородські «Карпати» були близькі до тріумфу в Кубку України
27–28 травня на «Карпати-Арені», що на Ужгородщині, відбувся Фінал чотирьох Кубка України з гандболу серед жіночих команд сезону 2022/23.

 

Ужгородським «Карпатам» в 1/2 фіналу випало грати з «Львівською Політехнікою». У цій зустрічі наша команда налаштовувалася винятково на перемогу. Досягти її було непросто, оскільки львів’янки чинили гідний опір срібним призеркам української Суперліги.

«Львівська Політехніка» більшу частину першого тайму була попереду (її перевага сягала одного-двох м’ячів), але наприкінці першої 30-хвилинки втратила лідерство і на перерву команди пішли за рахунку 14:12 на користь «Карпат». Колектив Бориса Петровського в другому таймі діяв дещо краще, ніж у першому, та створити собі комфортний гандикап ніяк не міг. Суперник постійно наближався впритул. Розв’язка припала на завершальні хвилини зустрічі, під час яких кращою гра виходила в господарок. Як підсумок – перемога «карпатівок» з рахунком 28:26.

У фіналі ужгородський ГК зійшовся з принциповими суперницями та найсильнішим колективом України – львівською «Галичанкою». Підопічні Віталія Андронова в 1/2 фіналу перемогли «ДЮСШ 1-ХНУ» (Хмельницький) 40:21.

Головне протистояння турніру вийшло видовищним та інтригуючим. Обидва колективи діяли на своїх максимальних можливостях. На майданчику була динамічна гра з великою кількістю яскравих результативних атак та ефектних сейвів воротарів.

У першому таймі «карпатівки» переграли своїх суперниць. Перевага закарпаток сягала чотирьох м’ячів, але перед перервою львів’янки скоротили відставання до мінімуму (13:12). Більшу частину другої 30-хвилинки господарки також були попереду, та на завершальних хвилинах поєдинку розгубили перевагу й зазнали прикрої поразки з рахунком 26:27.

Таким чином Кубок України з гандболу сезону 2022/23 серед жіночих команд дістався львівській «Галичанці». Срібними медалями нагородили ужгородські «Карпати», а бронзовими – «Львівську Політехніку», котра в матчі за третє місце обіграла «ДЮСШ 1-ХНУ» 31:24.

Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

29 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів