Правоохоронці, військові, рятувальники та кінологи організували свято для дітей в Ужгороді

Правоохоронці, військові, рятувальники та кінологи організували свято для дітей в Ужгороді

 

Правоохоронці, військові, рятувальники, кінологи, медики, а також Ужгородський інститут культури, театр ляльок та громадські організації міста влаштували свято для дітей. Про це Суспільному розповів організатор свята начальник ювенальної превенції Головного управління поліції Закарпаття Андрій Курта. Гості заходу побачили спецтехніку та спорядження восьми спецслужб та дізналися, як вона працює. Загалом на святі побувало близько однієї тисячі дітей.

До організації свята для дітей долучилися вісім державних служб. Каже його організатор начальник ювенальної превенції Головного управління поліції Закарпаття Андрій Курта "Це свято ми зробили для того, щоб розвантажити трошки дітей, надати їм підтримку. Це за підтримки нашого Головного управління поліції Закарпаття, Закарпатської ОВА та облради, Департаменту культури. Також були підрозділи ДСНС, охорони здоров’я, громадські та негромадські організації — "Неємія", "Країна добро ТИ". Були підрозділи патрульної поліції, спецпризначенці наші, кінологи, підрозділи нацгвардії показали своє спорядження, ДСНС показали процес пожежогасіння. Було багато техніки, яка дітям сподобалася. Вони змогли її розгледіти", — розповів чоловік.

Наталя Василюк теж привела на свято своїх дітей. "Було дуже цікаво, бо були різні машини, а це дітям дуже цікаво, особливо, коли можна доторкнутися, поговорити в рацію. Тут було дуже інтерактивно. У нас був маленький страх поліцейських. Поліцейська поспілкувалася з дитиною, дала до всього доторкнутися. Дала свій бейдж. Усе показала, розповіла. Це був дуже цікавий досвід", — каже жінка.

Прийшов на свято і Ярослав Когутич. Хлопчик каже: найбільше сподобалися пожежники. "От сам протестував, тепер мокрий дуже, бо ліз під воду. Ще з’їв льодяник і сестрі один взяв. На святі було дуже класно. Я приміряв жилет поліцейського. Отримав антистрес і намалював малюнок", — розповів гість.

Долучилися до організації свята для дітей й військовослужбовці нацгвардії. Розповів речник нацгвардії України в Закарпатській області Олексій Куделя. "Сьогодні ми демонстрували нашу спецтехніку, наше спорядження. Наші військовослужбовці розповідали про службу, показували як це відбувається. Ми дозволили робити з нашим спецтранспортом все, що вони захочуть. Вони і сигналили, і говорили в гучномовець. Щодня наші військовослужбовці роблять наше життя безпечним. Тому діти Закарпаття можуть бути впевнені, що їх захищає і поліція, і національна гвардія, й інші силові відомства", — ділиться речник.

За словами Андрія Курти, на свято прийшло близько однієї тисячі дітей.

 

01 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів