Сержанти Національної гвардії відпрацьовують техніку ведення бою 

Сержанти Національної гвардії відпрацьовують техніку ведення бою 
Нещодавно інструктори закарпатського підрозділу Національної гвардії України пройшли спільні з десантниками курси підготовки в районі ведення бойових дій.

 

Набутий досвід і вдосконалену техніку ведення бою вони передають іншим військовослужбовцям під час регулярних занять та стрільб.

Заняття з тактики і вогневої підготовки розпочинаються з самого ранку. Інструктори показують сержантам підрозділів елементи ведення бою, які відпрацювали з побратимами з ЗСУ на Сході України. Гвардійці відточують навички пересування та ведення бою і відпрацьовують нові позиції для стрільби.

«Я проходив строкову службу багато років тому. Нас вчили зовсім по іншому. Наприклад ми стріляли з трьох позицій: стоячи, з коліна та лежачи. Зараз стає зрозуміло, що ефективний вогонь можна вести і сидячи навпочіпки. З цієї позиції дуже легко переносити вогонь на всі чотири сторони», – ділиться враженнями сержант з позивним «Гуцул».

Досвід боїв на коротких дистанціях, а таке трапляється регулярно, показує, що зброю не завжди зручно утримувати на ремені, каже інструктор з позивним «Варяг». Тому військовослужбовці відпрацьовують деякі вправи, тримаючи автомат лише в руках. Також вивчають нюанси тактичного пересування в різних бойових порядках.

«Ми сьогодні показали і відпрацювали, як разом з напарником можна ефективніше вести безперервний вогонь, навіть коли потрібна заміна магазину. І це відбувається в русі, бо нерідко зупинятися просто не можна. Також відпрацювали з нашими побратимами бій у будівлі та елементи тактичної медицини», – розповідає інструктор «Варяг».

Усі військовослужбовці обов’язково виїжджають на стрільби, які регулярно проводяться на спеціальних полігонах. Тут займаються не лише вогневою підготовкою.

«Окрім власне стрільб нацгвардійці відпрацьовують тактичне пересування у складі підрозділу. Наприклад, перехід небезпечних ділянок, перехрестя чи відбиття раптового нападу противника зі засідки. Ми відпрацьовуємо всі елементи заданої вправи з незарядженою зброєю, тобто без набоїв. Лише тоді, коли ми бачимо, що військовослужбовець впевнено виконує всі елементи вправи, він виконує стрільбу. Така методика неодноразово доводила свою ефективність», – зазначив офіцер Нацгвардії Богдан.

Серед обов’язкових занять – тактична медицина. Кожен гвардієць постійно відточує навички накладання турнікетів і бандажів. Досвід бойових дій показує, що вчасно та правильно надана медична допомога рятує життя. Всі ці вправи відпрацьовуються на собі і на побратимах. Адже надважливо вміти не тільки допомогти іншому, а й зробити все можливе, аби надати домедичну допомогу самому собі і полегшити роботу команді медичної евакуації.

 

 

22 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів