Голова облради передав спільні нагороди закарпатським поліцейським, які брали участь у бойових діях зі звільнення України

Голова облради передав спільні нагороди закарпатським поліцейським, які брали участь у бойових діях зі звільнення України

 

Ідеться про спільну відзнаку Закарпатської обласної ради і обласної державної адміністрації – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття», яку окремим військовим вручили у ході 10-ї сесії облради 1 червня.

У зв’язку з ротацією полісмени не змогли бути на урочистостях. Тож сьогодні поспілкувалися з у невимушеній обстановці зі спікером облради, депутатами та працівниками апарату і поділилися враженнями від служби.

 Роман Ус – полковник поліції, заступник начальника Головного управління Національної поліції. 18 квітня 2022 року зарахований до зведеного батальйону Національної поліції України «ЗАХІД», де виконував обов’язки командира батальйону. У складі ротної тактичної групи звільняв населений пункт Волохів Яр на Харківщині, витіснивши ворогів з важливого перехрестя та знищивши бойову техніку. Звільняв м. Куп’янськ Харківської області, виконував завдання із зачистки житлових будинків та вулиць, що проходило під обстрілами літаків і ворожої артилерії. У результаті правильно прийнятих рішень Романа Уса вдалося уникнути травм та втрат серед підпорядкованого ним особового складу.

????????Ігор Шимоняк – підполковник поліції, начальник сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУ Національної поліції в Закарпатській області. Успішно виконує спеціальні завдання з проведення пошуково-ударних, штурмових дій на території Харківської області. Взяв участь у 172 оперативно-бойових завданнях. Під час зачистки населеного пункту Волохів Яр ним проводилася робота щодо виявлення колаборатнів та осіб, які можуть дестабілізувати ситуацію. Завдяки вдалим діям Шимоняка витіснено противника з ключового перехрестя села та знищено ворожу техніку. Виконував обов’язки командира взводу у складі зведеного батальйону Національної поліції України «ЗАХІД». Провів 85 оперативно-бойових завдань. Брав участь у завданні зі звільнення і зачистки м. Куп’янськ Харківської області.

 

05 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів