Малечу дикої свині в супроводі матусь зафіксували фотопастки на Закарпатті (ВІДЕО)

Малечу дикої свині в супроводі матусь зафіксували фотопастки на Закарпатті (ВІДЕО)
У широколистяному лісі заповідника в об’єктив потрапило стадо диких свиней зі смугастою малечею. Вони метушливо вишукують корм у лісовій підстилці. Загалом кабани – всеїдні тварини. Вони добувають з лісової підстилки та ґрунту основну частину їжі: різноманітні корені та кору дерев; горіхи, жолуді та інші лісові плоди; личинок комах і червів; інколи навіть яйця птахів і пташенят або змій.

 

Малеча починає рити ґрунт через 2-3 тижні після народження. А перші тижні вони проводять у затишному гнізді з товстими стінками та м’якою підстилкою, яке дбайливо влаштовує для них матуся перед опоросом.

Перший тиждень поросята лежать у гнізді, тісно притулившись один до одного. Вже за кілька діб свиня починає виводити поросят на прогулянки. І, звісно, мама вигодовує поросят своїм молоком 2-2,5 місяці.

У кожного поросяти на тілі матері є свій сосок, з якого воно смокче молоко. Новонароджені першими намагаються дістатися до сосків, розташованих ближче до голови самки, тобто в найзручнішому місці. Мати приділяє їм більше уваги, і вони знаходяться на безпечній відстані від її копит.

Милуйтеся малечею на нашій сторінці, але в лісі в жодному разі не наближайтесь до самки з поросятами! Вона нападає на кожного, хто несе потенційну загрозу для її дітей. Ваш порятунок при небезпечній зустрічі – у поганому зорі диких свиней. А ось втекти від кабана вкрай складно, адже він здатний розвивати швидкість у 40 км на годину.

Карпатський біосферний заповідник

 

09 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів