Особливості використання та переваги токарних верстатів з ЧПК

Особливості використання та переваги токарних верстатів з ЧПК
Токарні верстати з ЧПК - це універсальне та практичне обладнання, яке використовується у різних галузях промисловості. За допомогою таких агрегатів можна проводити обробку різанням заготовок з металів, деревини або інших матеріалів.

 

Сучасні моделі відрізняються високою продуктивністю, прецизійністю точіння, простотою експлуатації та обслуговування. Вони забезпечують стабільність обробки металевих виробів різного діаметра чи форми. Компанія Abplanalp пропонує різні за типом та технічними характеристиками верстати для виконання токарних робіт. Таке обладнання дозволить оптимізувати виробничий процес підприємства та налагодити випуск конкурентоспроможної продукції.

Конструкція токарних верстатів з ЧПК

Металообробні агрегати, які оснащені ЧПК, обробляють заготовки відповідно до заданої програми. Вони переважно складаються зі станини, коробки швидкостей, супорта, передньої бабки, револьверної головки та електродвигуна. На передній бабці розміщується шпиндель, який є основною частиною токарного верстата. Він призначений для фіксації деталі та передачі на неї крутного моменту від двигуна з заданою швидкістю. Револьверні головки дозволяють оперативно замінювати робочі інструменти, уникнувши простою.

На сайті https://abplanalp.ua/ru/tokarnye-stanki-chpu/ можна підібрати та замовити токарні верстати для виконання різних за складністю токарних робіт. ЧПК-верстати можуть мати різну потужність електромотора, кількість застосовуваних робочих інструментів. У продажу можна знайти карусельні та горизонтально-токарні верстати. Агрегати карусельного типу переважно використовуються для обробки зовнішніх і внутрішніх поверхонь конічної або циліндричної форми. Горизонтально-токарні верстати відрізняються багатофункціональністю. Вони легко налаштовуються та ретельно обробляють поверхні або виконують нарізку різьблення. Особливою популярністю користуються моделі з підвищеною точністю обробки деталей. Вони підходять для створення виробів, які мають складну форму та невеликі розміри.

Які роботи можна виконувати за допомогою токарних ЧПК-верстатів

Високопродуктивних токарних верстатів з ЧПК потребують багато підприємств і фабрик, які спеціалізуються на виробництві техніки або металевих деталей. Таке металообробне обладнання підійде для виконання наступних робіт:

  • чорнова та чистова обробка отворів;

  • формування різьблення;

  • різання заготовок необхідної довжини;

  • точіння деталей за заданими параметрами.

На токарних верстатах можна обробляти вали, труби, втулки, кільця, муфти, шківи, зубчасті колеса та інші вироби, що використовуються у промисловості чи побуті.

Переваги використання токарних верстатів з ЧПК

Такі металообробні агрегати мають велику кількість переваг, серед яких особливо варто виділити:

  • зручність та простота використання обладнання;

  • висока точність обробки деталей різних конфігурацій;

  • збільшена швидкість виготовлення продукції;

  • скорочення кількості працівників, які виконують токарні роботи;

  • надається можливість обробляти деталі, які виготовлені з різних за фізичними властивостями металів (вуглецева сталь, алюміній, латунь, мідь тощо);

  • можна зменшити втрати матеріалу, що піддається обробці.

Багато моделей мають додаткові функції, завдяки яким можна здійснювати операції свердління та фрезерування. Вони не вимагають великої кількості місця та особливого обслуговування. Якщо правильно експлуатувати токарні верстати з ЧПК та суворо дотримуватися техніки безпеки, то можна виготовляти найскладніші деталі та значно знизити виробничі витрати.

 

15 червня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів