Закарпатців попереджають про небезпеку борщівника Сосновського

Закарпатців попереджають про небезпеку борщівника Сосновського
Із року в рік, попри застереження спеціалістів, все більше людей потерпає від борщівника. Ця рослина, при контакті з якою виникають важкі ураження шкіри, може призвести до неприємних наслідків для здоров’я. Особливо, через незнання та внаслідок контакту з борщівником, страждають діти. Через значну розповсюдженість, під час прогулянок дитяча цікавість цією величною, але дуже агресивною рослиною може призвести до опіків та шпиталізації.

 

Для уникнення неприємних та небезпечних ситуацій, ознайомте своїх дітей із цим видом рослин, покажіть на картинці чи відео в мережі, розкажіть про можливі наслідки.

Якщо ви зібралися на відпочинок на природу, намагайтеся максимально убезпечити відкриті ділянки тіла.

У разі, якщо не вдалося уникнути контакту з борщівником, одразу зверніться до лікаря! Лише медичний огляд та призначення лікаря! Ніякого самолікування!

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області нагадує:

В Україні боротьба із борщівником ведеться на державному рівні. Згідно із статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією голів об’єднаних територіальних громад, які повинні розробити заходи, основною метою яких є об’єднання зусиль та координація дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій, керівників підприємств, господарств різних форм власності для вирішення цієї проблеми та домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення.

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області

 

19 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів