Ортопедичне взуття дитяче - в яких випадках потрібно?

Ортопедичне взуття дитяче - в яких випадках потрібно?

 

При перших самостійних кроках дитини батькам треба думати про покупку взуття. Бо у цей період змінюється положення тіла, перерозподіляється навантаження на опорно-руховий апарат. Тому до вибору взуття треба відноситися з усією відповідальністю. Інакше плоскостопості та інших деформацій стопи не уникнути. Розказуємо, як підібрати взуття дитині та чи обов'язково потрібне ортопедичне.

Чим корисне ортопедичне дитяче взуття?

Ортопедичне взуття дитяче – це вироби, які використовуються для запобігання появі патологій стопи, їх корекції або лікування. Воно буває профілактичним, лікувально-профілактичним, лікувальним і стабілізаційним.

Ортопедичне взуття має кілька особливостей, які сприяють правильному розвитку стопа дитини. Це:

  1. Підтримка склепінь стопи. За це відповідає устілка та супінатор.
  2. Зручна підошва. Досить м'яка, але одночасно гнучка та жорстка для амортизації. Невеликий підбор або підвищення підошви під п'ятою до 4 см.
  3. Якісні матеріали верху. Це текстиль, шкіра, нубук та інші матеріали, які дозволяють виводити зайву вологу.
  4. Продумана конструкція. Доволі просторий носок, в міру жорсткий задник та надійна система фіксації гомілкостопу.

Перелічені особливості дуже важливі. Бо у сучасних дітей патології стоп зустрічаються дуже часто. Це:

  • плоскостопість;
  • варусна і вальгусна стопа у дитини;
  • клишоногість та інші.

Дитяче ортопедичне взуття допомагає запобігти, вилікувати або зупинити розвиток патологій стопи. Широкий асортимент таких виробів пропонує Olvi. Ортопедичний бренд допоможе вибрати найкращу пару для здоров'я та комфорту стоп вашої дитини.

Як запобігти викривленню стопи у дитини?

Окрім носіння ортопедичного взуття для запобігання викривлення стопи у дитини, можна вжити й інші профілактичні заходи. Такі, наприклад:

  1. Підтримка розвитку. Не треба підганяти дитину і ставити на ніжки завчасно. Малюк зробить це сам.
  2. Ходьба босоніж. Сьогодні діти пересуваються переважно плоскими поверхнями – підлога, асфальт, бетон тощо. І це одна з головних причин плоскостопості. Знайдіть безпечні рельєфні поверхні або придбайте ортопедичний масажний килимок, який імітує природні поверхні (галька, трава, мушлі та інше).
  3. Активний спосіб життя. Стимулюйте дитину до регулярної фізичної активності, щоб сприяти розвитку м'язів стопи.
  4. Гімнастика. Існують різні вправи, які сприяють зміцненню м'язів стопи та покращенню стійкості. Наприклад, підйоми на носки, розгортання ніг у сторони, підйоми ноги зі скруткою стопи.

Більш детально про профілактику плоскостопості та інших деформацій розкаже дитячий ортопед. Тому фахівця треба відвідувати регулярно.

Як вибрати ортопедичне взуття для дітей?

При підборі дитячого взуття від плоскостопості, іншої деформації або для профілактики необхідно звернути увагу на такі моменти:

  • наявність чотирьох особливостей, описаних у першому пункті;
  • правильний розмір. Бо інакше зробите тільки гірше
  • наявність взуття для кожного сезону. Важливо, щоб у дитини було кілька пар (босоніжки, туфлі, кросівки, чоботи та інше).

Також в Olvi можна підібрати ортопедичне взуття для підлітків. Бо стопи дитини можуть деформуватися у будь-якому віці. А таке взуття допоможе цього уникнути.

За матеріалами: https://olvi.ua/ua/

 

25 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів