Сесія Ужгородської міськради: прийнято ряд важливих для міста Програм (ФОТО)

Сесія Ужгородської міськради: прийнято ряд важливих для міста Програм (ФОТО)
Програму компенсації початкового внеску за кредитами на придбання житла військовослужбовцям Збройних Сил України (за контрактом) в Ужгородській міській територіальній громаді на 2023 – 2025 роки підтримали сьогодні депутати на черговій сесії міської ради.

 

Метою Програми є створення належних умов для забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України (за контрактом) шляхом компенсації початкового внеску за кредитами на придбання житла.

Право на отримання компенсації мають особи із числа військовослужбовців ЗСУ (за контрактом), які зареєстровані в Ужгородській міській територіальній громаді за наявності статусу учасника бойових дій, що підтверджується відповідним посвідченням.

Ресурсне забезпечення програми передбачене у розмірі 3 мільйони гривень.

Програму соціальної підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною на 2023-2025 роки, затвердили сьогодні на черговій сесії Ужгородської міської ради. Ресурсне забезпечення передбачено у розмірі 20 мільйонів 437 тисяч гривень.

Програма має реалізувати комплекс взаємопов?язаних завдань і заходів, що спрямовані на розв?язання найважливіших проблем у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю унаслідок війни, військовослужбовців та громадян, котрі мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Програма передбачатиме такі види допомоги:

1. Одноразову матеріальну допомогу людям з інвалідністю внаслідок війни:

І групи – 30 000,00 гривень;

ІІ групи – 20 000,00 гривень;

ІІІ групи – 10 000,00 гривень.

2. Одноразову матеріальну допомогу військовослужбовцям, які отримали поранення/травму в період запровадження воєнного стану в Україні, у розмірі 5 000 гривень;

3. Щомісячну виплату грошової компенсації витрат на автомобільне паливо особам, які мають особливі заслуги перед державою із розрахунку 50 літрів високооктанового бензину на місяць;

4. Одноразову фінансову допомогу для вирішення соціально-побутових питань громадянам, котрі мають особливі заслуги перед країною у розмірі 300 000 гривень;

5. Відшкодування за санаторно-курортне лікування ветеранів війни та людей, котрі мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Зміни до Програми підтримки сімей загиблих/померлих Захисників України на 2023-2025 роки підтримали сьогодні депутати Ужгородської міської ради. Доповнили її, зокрема, такими завданнями:

– надання допомоги на оздоровлення членам сім’ї загиблого/померлого Захисника України, які мають відповідний статус.

– надання права членам сім’ї загиблої/померлої особи, які фактично проживають на території Ужгородської міської територіальної громади, не менше одного року на отримування матеріальних допомог.

– передбачити у випадку пропуску тримісячного строку для звернення про отримання одноразової матеріальної допомоги за наявності об’єктивних обставин можливість поновлення строку за умови, що така заява надійшла протягом 12 місяців з дня видачі свідоцтва про смерть загиблого/померлого захисника України.

У зв’язку з доповненням переліку завдань відбудеться збільшення обсягу коштів, які пропонується залучити на виконання вказаної Програми.

Програму утримання та використання захисних споруд, забезпечення техногенної та пожежної безпеки в установах/закладах, підпорядкованих управлінню у справах культури, молоді та спорту на 2023-2025 роки підтримали сьогодні депутати на черговій сесії Ужгородської міської ради.

Програмою передбачено створення організаційних, фінансових і матеріально-технічних умов для зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій у підвідомчих управлінню культури, молоді та спорту установ. Також створення безпечних умов для праці, запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, утримання у належному стані найпростіших укриттів, забезпечення протипожежного стану.

Для виконання Програми пропонується залучити 535,8 тисяч гривень, зокрема 131, 3 тисячі гривень у 2023 році, 224, 6 тисяч гривень – 2024-му, 179,9 тисяч гривень – 2025-му році.

420 тисяч гривень виділили із бюджету Ужгорода на сьогоднішній сесії на матеріальну допомогу 26 ужгородцям на лікування – у зв’язку з важкими матеріальними обставинами та потребою значних коштів на лікування та реабілітацію

Ужгородці отримають від 10000 до 50000 гривень матеріальної допомоги.

Петицію, яка стосується ситуації із озелененням у місті та кронуванням дерев, розглянули сьогодні на сесії Ужгородської міської ради. Депутати, зокрема, доручили департаменту міської інфраструктури, управлінню містобудування та архітектури, відділу землекористування:

– при розроблені генерального плану м. Ужгород не допустити зменшення та зміни функціонального призначення територій зелених насаджень загального та спеціального призначення;

– розпочати роботу над планом перспективного розвитку зелених насаджень на 15-річний період.

Департамент фінансів та бюджетної політики має передбачити видатки на проведення комплексу робіт із інвентаризації зелених насаджень на території міста в 2023 році за Програмою благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури Ужгорода на 2023- 2027 роки.

Ужгородцю Олександру Козловському, повному кавалеру орденів «За мужність», який має ІІ групу інвалідності внаслідок війни, передадуть безоплатно квартиру.

За це сьогодні проголосували депутати Ужгородської міської ради на черговому засіданні сесії.

Депутати міської ради підтримали сьогодні перейменування двох вулиць в Ужгороді, їх назвали на честь загиблих Героїв-ужгородців:

– вулиці Павла Пестеля на вулицю Данила Богуславського;

– вулиці Івана Тургенєва на вулицю Руслана Ференці.

Ужгородська міська рада

 

27 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів