Закарпаття розвиває соціальну співпрацю з чеським Просіч-у-Пошне

Закарпаття розвиває соціальну співпрацю з чеським Просіч-у-Пошне
Майбутні проєкти та потреби у соціальній допомозі для комунальних закладів Закарпатської обласної ради соціального напрямку сьогодні обговорили голова облради Володимир Чубірко та директор геріатричного пансіонату з міста Просіч-у-Пошне краю Височина Їржі Гордмандл з командою.

 

Насамперед спікер облради окреслив поточну ситуацію в Україні й області та поінформував про хід реалізації великого проєкту з будівництва в Ужгороді реабілітаційного центру для військових, який споруджуватиметься за фінансової підтримки МЗС та кількох країв Чеської Республіки. Відтак Володимир Чубірко озвучив ідею побудови у одному із комунальних соцзакладів облради геріатричного центру за німецьким зразком із окремими житловими зонами, які з’єднуються коридорами у центральній будівлі для проведення дозвілля та занять.

Домовлено також продовжити співпрацю між фахівцями Закарпаття та міста Просіч-у-Пошне, куди час-від-часу для обміну досвідом навідуються представники соціальної сфери нашого краю. Як зазначив директор департаменту соціального захисту населення ОВА Віктор Мацола, тісна співпраця між закладами соціального захисту Закарпаття і Краю Височина Чеської Республіки налагоджена у партнерстві із благодійним фондом «Віза» триває вже понад 15 років.

Карпатський об`єктив

 

 

12 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів