Що таке флеш-дро в покері?

Що таке флеш-дро в покері?

 

Кожен гравець в онлайн-покер, який навчається грати в покер, повинен розуміти основну фундаментальну теорему покеру, яка керує постійними переможцями. Незалежно від того, граєте ви в покер зі стратегічними малими ставками чи регулярно граєте в покер онлайн Мелбет, ви повинні вміти оцінити, чи достатньо сильна ваша рука, щоб взяти банк.

Як писав Девід Скланскі у своїй книзі «Теорія покеру» 1978 року: «Кожного разу, коли ви розігруєте руку, яка відрізняється від тієї, якою ви б її зіграли, якби ви могли бачити всі карти своїх опонентів, вони виграють; і кожного разу, коли ви розігруєте свою руку так само як би зіграли, якби ви могли бачити всі їхні карти, вони програють».

Простіше кажучи, формування вашої руки завжди залежить від того, скільки інформації ви можете отримати з гри та своїх опонентів. Це стосується кожного випадку. Сьогодні ми розглядаємо це в контексті флеш-дро. 

Нічия або нічия означає, що ви знаходитесь на відстані однієї карти від цінної комбінації, яка збільшує вашу ймовірність виграти банк. 

Однією з найцінніших рук є, звичайно, флеш – будь-які п’ять карт однієї масті. Флеш-дро просто означає, коли вам залишається лише одна карта, щоб отримати флеш. 

Розгляньмо, що таке флеш-дро, як у нього грають і чи є він сильною тактикою для використання. 

Види флеш-дро

Чотири флеш

Типовий флеш-дро передбачає, що у вас на руці є чотири карти однієї масті, і вам потрібна ще одна, щоб завершити флеш. Коли у вас на руці чотири однакових масті, незалежно від того, коли ви їх витягли, це іноді називають флеш-четвіркою. 

Бекдор флеш-дро

Коли ви граєте в покер онлайн , ви, швидше за все, граєте в Техаський Холдем або Омаху, де є загальні карти. У цих форматах ви можете отримати три карти однієї масті на флопі. Це дає вам можливість завершити флеш як на терні, так і на рівері. Це відоме як бекдорний флеш-дро. 

Наскільки сильний флеш-дро?

Багато рекреаційних гравців, які грають в онлайн-покер, одразу захоплюються перспективою флеш-дро, незалежно від сили їхніх карт. Як тільки вони бачать три-чотири карти однієї масті, вони вважають, що вони на шляху до виграшної комбінації. 

Однак важливо знати, що не кожен флеш-дро буде найвищим рейтингом, навіть якщо він завершений. Особливо якщо врахувати, що флеш є лише п’ятою за рейтингом рукою в покері. 

Це означає, що навіть якщо ви завершите свій флеш, ви все одно ризикуєте бути побитим фул-хаусом, четвіркою, стріт-флешем або рояль-флешем. 

Очистити рейтинги

Флеші ранжуються за значенням найстаршої карти, за якою йде друга за значенням і так далі. Якщо у вас низькі карти у вашому флеш-дро, ймовірно, це не гарна ідея, щоб продовжувати це, оскільки ваші опоненти цілком можуть виконати флеш вищого рангу, ніж ви. 

Кращі руки

Враховуючи, що флеш займає лише п’яте місце в рейтингу, вам також потрібно оцінити, чи є в інших шанс кращих рук на основі доступних спільних карт. 

Наприклад, якщо ви тримаєте бекдор-флеш-дро з картами високого рангу, але на терні на столі є пара десяток, існує велика ймовірність того, що опонент може мати фул-хаус. 

Будьте в курсі того, що на столі, перш ніж робити агресивні ставки, якщо, звісно, ??ви не збираєтеся стріт або флеш-рояль. 

Які шанси завершити флеш-дро?

Тут стає цікаво. Якщо ви постійний учасник онлайн-турнірів з Техаського Холдему чи омахи, ви знаєте, що ймовірність флеша (за винятком стріт-флешів або флеш-рояля) становить близько 3%. 

З іншого боку, флеш-дро є набагато ймовірнішим. Якщо припустити, що на префлопі ви берете дві масті, такі як пара пік або бубни, то ймовірність отримати флеш-дро на флопі становить приблизно 10,9%. 

Якщо ви отримуєте флеш-дро на флопі, ймовірність його завершення зростає до 19,1% на терні та 19,6% на рівері. 

Інший спосіб обчислити вашу ймовірність — підрахувати аути. Аути – це карти, які, ймовірно, дадуть вам перевагу залежно від того, яку руку ви намагаєтесь зібрати. Якщо у вас флеш-дро, ви знаєте, що є дев’ять аутів (решта карт у масті, яку ви будуєте). 

Емпіричне правило для оцінки ймовірності завершення флеша на терні полягає в тому, щоб помножити аути на два, тобто 9 X 2 = 18%. Це подвоюється на річці. 

Коли шукати флеш-дро

Приблизні шанси

Передбачувані шанси позначають потенційну суму грошей, яку ви можете виграти на основі ряду факторів, включаючи, але не обмежуючись, розмір стека вашого опонента, рівень навичок вашого опонента та суперагресивних опонентів. 

Якщо зіткнутися з будь-яким із перерахованих вище, розіграш флеш-дро до можливого завершення має високу ймовірність виграшу. Однак ви повинні бути напоготові. 

Якщо ви граєте в онлайн-покер на реальні гроші, обчислення приблизних шансів може бути складним і вимагає певних навичок. 

Наприклад, якщо лише одна з ваших закритих карт є частиною флеш-дро, то інші три залишаються на столі. Це означає, що є висока ймовірність того, що ваші опоненти тримають так само або краще, ніж ви, і в цьому випадку вони, можливо, вже завершили флеш. 

Ваші передбачувані шанси в цьому випадку низькі. Розуміння цього може зберегти ваш стек.

Агресія

Якщо ви впевнені у своїх шансах на основі свого флеш-дро, тоді агресія — це тактика, щоб налякати ваших опонентів і змусити їх фолдіти перед рівером. Особливо, якщо вони рекреаційні або не схильні до ризику гравці. 

Здійснюючи повторний рейз, ви можете зменшити стадо, знаючи, що ваше флеш-дро має високу ймовірність завершення, і, якщо ви достатньо добре зробили свої розрахунки, ви зможете відбити впертих опонентів. 

Захист від виклику

Якщо опонент переживе ваш ре-рейз і кол, вам потрібно перейти в режим серйозної оцінки. На цьому етапі вам доведеться трохи детальніше перевірити свої шанси, перш ніж прийняти рішення щодо подальших дій. 

Припустимо, ви не завершили свій флеш на терні. Ви знаєте, що все ще є 18% шансів завершити його на рівері на основі аутів. Перегляньте свої попередні оцінки. 

Як ви оцінюєте свій флеш-дро? Є пара на столі? 

Виходячи з ваших розрахунків, вашою найкращою дією буде зробити чек на терні та подивитися, що відбувається на рівері, якщо у вас ще є шанс завершити флеш. 

Якщо опоненти зроблять повторний рейз, вам потрібно буде оцінити свою схильність до ризику відносно всіх розрахунків, які ви зробили до цього моменту, і вирішити, колувати, скидати або підвищувати. 

Змивати чи ні

Флеш-дро взагалі може бути ахіллесовою п’ятою новачка. На перший погляд здається, що ви на шляху до виграшної комбінації, і це може викликати помилкове відчуття безпеки. 

Щоб по-справжньому зіграти флеш-дро, вам потрібно добре розуміти правила покеру Texas Hold'em, читати таблицю та оцінювати своїх опонентів за межі простого блефу. Знайдіть час, щоб визначити ймовірність і перевірити тактичний нюх ваших опонентів, перш ніж намагатися наосліп завершити флеш. 

Мелбет — це королівський флеш онлайн-покеру

Зареєструйтеся на Мелбет, щоб перевірити свою нову майстерність у покері. А коли ви закінчите з покером, спробуйте безліч інших захоплюючих ігор онлайн-казино від онлайн-слотів до блекджеку.

На правах реклами

 

11 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів