На Закарпатті фельдшерка прийняла важкі роди у "швидкій"

На Закарпатті фельдшерка прийняла важкі роди у "швидкій"
Посеред ночі бригаді швидкої довелося приймати ускладнені, передчасні пологи у 22-річної породіллі із с. Дубове, що на Тячівщині.

 

О 00.46 - виклик до центральної оперативної диспетчерської: друга вагітність, сильні болі, передчасні пологи (35-й тиждень вагітності). Бригада № 1403 за лічені хвилини вже біля породіллі.

«Води - відійшли, перейми - щодругої хвилини. Приймаємо рішення негайно транспортувати жінку до Тячівської районної лікарні. Однак, на півдорозі, у с.Вільхівці мусимо зупинитися – потрібно негайно приймати пологи… Перейми протікали важко, дитинка застрягла плечиками в родових шляхах, хлопчик народився з обвиттям пуповини навколо шиї і не дихав».

Фельдшерка провела всі необхідні медичні маніпуляції і немовля почало голосно кричати. Обрізали пуповину, сповили дитину і медичне авто рушило далі до лікарні… Маму та новонародженого хлопчика (2,2 кг) передали лікарям пологового відділення Тячівської районної лікарні.

Але тільки бригада повернулась на базу, як о 2.51 - виклик, знову – екстрені пологи, і знову – Дубове.

«Породілля 24 роки, перші пологи, довеземо!» – вирішила фельдшерка.

Нічною дорогою автівка домчала до Тячівської лікарні у рекордно короткий час. Встигли: породіллю на ношах одразу скеровано до пологового залу.

 

20 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів