Афера на мільйон: закарпатські митники запобігли незаконному вивезенню до Туреччини пилопродукції з дуба

Афера на мільйон: закарпатські митники запобігли незаконному вивезенню до Туреччини пилопродукції з дуба

 

Таким чином закарпатські митники забезпечують максимальний контроль з експорту лісоматеріалів, особливо цінних порід, виявляючи хитромудрі оборудки та упереджуючи незаконне їх вивезення.

Чергове порушення задокументували днями на митному посту «Дякове», що на кордоні з Румунією. Під час проходження митних формальностей водій фури подав товаросупровідні документи, згідно з якими івано-франківське підприємство експортувало до Туреччини вантаж «пиломатеріали обрізні дубові», в кількості 20,1 м куб.

У ході здійснення аналітично-пошукових заходів в інспекторів-оперативників виникли сумніви щодо достовірності відомостей про партію товару та геометричних розмірів пилопродукції. Тож, митники провели повний огляд вантажу, за результатами якого підтвердилося, що частина партії лісопродукції не відповідає геометричним параметрам сировини на ту кількість, що був виданий дозвіл на здійснення експортної операції. Також з’ясовано, що згідно з товаросупровідними накладними, з придбаного круглого лісоматеріалу неможливо виготовити саме ту кількість продукції і таких розмірів, яка задекларована для вивезення на експорт.

У даному випадку фірму-відправника представляв 40-річний підприємець з Івано-Франківщини, який подав до митного оформлення товароспупровідні документи, в тому числі і сертифікат про походження лісоматеріалів, виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій. Останній містив неправдиві відомості щодо частини партії лісопродукції.

Таким чином, керівник ФОПу вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через кордон України з приховуванням від митного контролю, надавши документи з неправдивими відомостями щодо партії лісопродукції, її характеристики, розмірів та об’єму.

Митники задокументували протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Пиломатеріали з дубу, загальним об’ємом 20,1 м. куб, вартістю понад мільйон гривень, тимчасово вилучено. Справу скерують до суду.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

08 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів