Повернення коштів стягнутих за виконавчим провадженням

Повернення коштів стягнутих за виконавчим провадженням

 

Адвокат по виконавчому провадженню може запобігти арешту і конфіскації майна боржника в рамках виконавчого провадження, відкритого за борги.

Згідно з юридичною практикою компанії "ПІК", кожне третє виконавче провадження відкрито незаконно, одним з виконавчих документів, що є підставою для порушення виконавчого провадження, був виконавчий напис нотаріуса.

Як оскаржити виконавче провадження

Якщо громадянин хоче оскаржити дії, рішення або бездіяльність державного виконавця та інших посадових осіб державної виконавчої служби, а також приватного виконавця, він може звернутися до суду. Начальник відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, відповідає за скарги на рішення, дії чи бездіяльність державного виконавця. Але оскаржувати відкриття виконавчого провадження, стягнення та інші дії можна тільки в судовому порядку.

На жаль, державні та приватні виконавці формально не порушували закон, відкриваючи провадження за нотаріальним написом. Хоча вони і знали, що напис нотаріуса визнано судами незаконним, і вони порушують права та інтереси боржників і третіх осіб під час виконавчого провадження. Проте, повна заборона на використання виконавчого напису нотаріуса, як інструменту стягнення, була введена тільки в березні 2022 року. І, що найсумніше, всі провадження, відкриті до цього часу, є дійсними, і за ними здійснюється стягнення.

Оскарження виконавчого напису нотаріуса відбувається тільки в суді, для цього боржник повинен подати позовну заяву за місцем реєстрації (прописки).

До відома! Завершення виконавчого провадження, відкритого за написом нотаріуса, відбудеться після отримання відповідного рішення виконавцем, і тільки після цього виконавець знімає арешт з майна боржника.

Визнання виконавчого напису нотаріуса недійсним

Позов про скасування виконавчого напису нотаріуса багато боржників намагаються знайти в інтернеті, завантажити, скласти самостійно, бажання заощадити веде українців хибним шляхом. Цього робити не потрібно, ви витратите час, а допущені помилки в процесі складання і подачі позову про скасування нотаріального напису, можуть бути причиною відмови в розгляді і збільшення терміну оскарження виконавчого провадження.

Позовну заяву про скасування виконавчого напису вам складе адвокат з виконавчого провадження, і зробить це професійно та правильно. Сплачені кошти за правову допомогу (за роботу адвоката), ви зможете повернути після того як суд ухвалить рішення. Спільно з позовом про визнання виконавчого напису недійсним, подається заява про відшкодування правової допомоги, яку задовольняють у 90% випадків у повному обсязі.

Звичайно, скасування нотаріального напису - не єдине завдання адвоката по виконавчим провадженням. З його допомогою можна оскаржити виконавче провадження по кредиту, призупинити виконавче провадження, закрити виконавче провадження, зупинити торги і зняти арешти з майна. А найголовніше, адвокат допоможе повернути боржнику списані гроші в рамках незаконного виконавчого провадження, навіть якщо минуло кілька місяців або років.

Юристи компанії "ПІК" знають, як оскаржувати виконавчий напис нотаріуса та закрити виконавче провадження. Отримати консультацію адвоката по виконавчому провадженню можна за телефонами: +38 (095) 150 0501 або +38 (097) 050 0501.

 

11 серпня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів