Програма обміну енергоощадних ламп розширюється на ОСББ та соціальні установи

Програма обміну енергоощадних ламп розширюється на ОСББ та соціальні установи
Tolk продовжує інформувати своїх споживачів про доступні заходи з енергозбереження. Зокрема, в Україні розширили програму обміну ламп розжарювання на LED-лампочки.  Тепер ще більше установ зможуть обміняти старі лампи розжарювання на енергоощадні. Тепер послуга доступна для закладів культури, органів соцзахисту, ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку), бібліотек та музеїв, спортивних організацій тощо.

 

Щоб подати заявку на заміну ламп розжарювання на LED, потрібно:

  • авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП юридичної особи;
  • перевірити інформацію щодо підприємства;
  • у розділі "Послуги" обрати "Обмін лампочок" та заповнити запит;
  • вказати площу в калькуляторі - там вказаний ліміт, за яким можна вибрати кількість та тип ламп;
  • поставити відмітку про згоду здачі такої самої кількості ламп розжарювання;
  • вказати місцезнаходження організації;
  • підписати запит на потребу КЕПом юридичної особи. 

Протягом тижня після подання заявки представники «Укрпошти» зв’яжуться за вказаним номером телефону і дадуть подальші інструкції для отримання енергозберігаючих ламп.

Загалом від початку програми українці обміняли 20 мільйонів лампочок. Мета уряду — замінити близько 50 мільйонів ламп розжарювання, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему країни в опалювальний період. 

Програма обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

 

21 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів