Що покласти до картоплі, щоб вона не проростала у погребі?

У вересні у дачників закінчується гаряча пора, адже вже зібрано врожай майже всіх фруктів та овочів і залишилося лише викопати картоплю та визначити, де вона зберігатиметься взимку.

 

Досвідчені дачники знають, що поява на картоплі паростків свідчить про те, що її час садити. І це, як правило, має відбуватися у квітні чи травні.

Однак буває так, що картопля починає проростати в льоху ще взимку, коли до посадки залишається дуже багато часу. Це свідчить про те, що вибрано неправильні умови зберігання.

Щоб урятувати ситуацію, потрібно купити лимони.

Коли на картоплі почнуть з'являтися паростки, їх треба насамперед обірвати. Також у ящик з картоплею необхідно покласти кілька лимонів. Зазначимо, що на 100 кг картоплі потрібно один крупний лимон.

Розрізати цитрусовий не потрібно, достатньо зробити кілька наскрізних проколів. Цей фрукт перешкоджатиме проростанню коренеплодів.

Замість лимона можна покласти в мішок або ящик з картоплею одне або два кислих яблука, папороть або листя червоної горобини.

Також слід запам'ятати, щоб картопля не проростала, її рекомендують зберігати окремо від інших овочевих культур, за винятком буряків та редьки. Справа в тому, що цим овочам для збереження смакових якостей потрібна волога, яку вони вбиратимуть, захищаючи картоплю від проростання та загнивання.

https://u-news.com.ua/ 

 

16 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів