Скільки потрібно чекати при перезавантаженні роутера, щоб інтернет знову працював: три прості правила

Скільки потрібно чекати при перезавантаженні роутера, щоб інтернет знову працював: три прості правила
Настає час, і доводиться перезавантажувати будь-який пристрій – від ноутбука до телефону. Це також стосується і роутерів, які роздають вай-фай.

 

Практично всі інструкції говорять, що потрібно чекати від 10 до 60 секунд перед новим підключенням. Головна причина такого очікування – у роутері є конденсатори, які накопичують електричний заряд.

Конденсатори продовжують утримувати заряд після припинення подачі електроенергії. Це означає, що навіть після того, як ви витягнете вилку роутера з розетки, вони зберігають свій заряд протягом деякого часу.

Якщо ви не дозволите конденсаторам повністю розсіяти заряд, ви можете зберегти проблемну інформацію після перезавантаження.

Вам дійсно потрібно почекати деякий час, поки вони втратить електричну енергію. Ця рекомендація також дає конденсаторам та іншим компонентам маршрутизатора додатковий час для охолодження.

Отже, якщо ви дійсно хочете дати перезавантаженню найкращий шанс усунути широкий спектр потенційних проблем з підключенням, ви можете почекати 30 секунд або навіть довше (особливо якщо теплий роутер на дотик).

Як перезавантажити роутер:

1. Вимкніть пристрій від мережі. Ви можете зробити це, вийнявши вилку з розетки або вийнявши шнур живлення з маршрутизатора. Просте натискання кнопки скидання без від'єднання від електрики не допоможе.

2. Залиште маршрутизатор неактивним на кілька хвилин. Технічно потрібно почекати 10-30 секунд або 60, щоб конденсатори втратили заряд.

Але краще почекати 2-3 хвилини та перезавантажити один раз, ніж пробувати знову, якщо ви не будете впевнені, що дали достатньо часу. Кілька хвилин очікування також дає роутер трохи більше часу для охолодження. Якщо пристрій теплий на дотик, ви можете почекати ще довше, перш ніж знову увімкнути його.

3. Підключіть маршрутизатор до мережі. Дайте йому достатньо часу для виконання циклу перезавантаження. Іноді з'єднання не відновлюється за одну секунду і потрібно почекати, щоб червоний сигнал, що попереджає про відсутність інтернету, змінився на зелений.

https://techno.znaj.ua/

 

19 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів