До уваги закарпатських водіїв! Із 1 жовтня почнуть штрафувати за недотримання цієї вимоги

До уваги закарпатських водіїв! Із 1 жовтня почнуть штрафувати за недотримання цієї вимоги
За тиждень для українських водіїв на дорогах запрацює щорічне правило, яке діє з 1 жовтня по 1 травня, коли день коротший за ніч. Йдеться про ввімкнення ходових вогнів і ближнього світла фар на трасах поза межами населених пунктів.

 

Розповідаємо, що загрожує власникам автомобілів за порушення цього правила.

Відповідно до пункту 9.8 ПДР, “на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути включені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар”.

Це стосується власників автомобілів усіх типів. Вимога дійсна протягом осінньо-зимового періоду, тобто коли темна пора наступає значно раніше, і видимість на дорогах ускладнюється. Щоб запобігти можливим зіткненням та аварійним випадкам, існує необхідність їздити з увімкненими денними ходовими вогням у період з 1 жовтня по 1 травня.

Зупинивши машину поза містами і селами, патрульна поліція може скласти протокол за ч. 2 ст. 122 КУпАП і виписати штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Також в умовах поганої видимості на транспортних засобах можна включити дальнє світло фар або додатково протитуманні фари, але тільки за умови, що це не сліпитиме інших водіїв. Якщо українці не виконуватимуть вимогу ПДР, їм загрожує покарання відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення.

 

25 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів