Студентка з Ужгорода стала срібною призеркою чемпіонату Європи з пауерліфтингу

Студентка з Ужгорода стала срібною призеркою чемпіонату Європи з пауерліфтингу
У Будапешті відбувся чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу серед юнаків і дівчат (U-18), юніорів і юніорок (U-23). У складі національної збірної України взяла участь студентка 2-го курсу магістратури факультету здоров'я та фізичного виховання УжНУ Наталія Мага, котра тренується у секції атлетизму кафедри фізичного виховання.

 

У першому виді програми - присіданні довелося трохи похвилюватися, бо хоча спортсменка й подолала у 1-му підході 155, а у 2-му - 160 кг і вони були зараховані суддями на помості 2:1, проте рішенням журі скасовані через технічну похибку.

У третьому підході Наталка впевнено й чітко підняла 160 кг, що є новим рекордом України серед дорослих і завоювала у цьому виді програми срібну медаль у ваговій категорії до 57 кг. Шкода лише за дві "спалені" спроби, адже до "золота" залишалося всього 2,5 кг.

У жимі спортсменка спрацювала на три підходи, кращий з яких 80 кг, а у тязі їй підкорилися 167,5 кг. У третьому підході вона подолала й 172,5 кг, але спроба не була зарахована.

За загальною сумою триборства 407,5 кг, що також перевищує рекорд України серед жінок, ужгородська пауерліфтерка потрапила до п'ятірки кращих серед юніорок.

Відзначимо, що у кожній з трьох вправ вона перевершила свої особисті досягнення, встановлені півтора місяці тому на чемпіонаті світу.

Спортсменка і тренер вдячні за сприяння, допомогу й підтримку управлінню у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради і Національній федерації пауерліфтингу України.

Особлива подяка героїчним українським воїнам, завдяки щоденному подвигу котрих ми можемо тренуватися і представляти нашу державу на міжнародній спортивній арені.

Студентка УжНУ виборола

 

Андрій Федорішко, голова обласної Федерації пауерліфтингу

 

24 жовтня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів