Лікарі ОКЦНН в Ужгороді врятували чоловіка від ампутації ноги

Лікарі ОКЦНН в Ужгороді врятували чоловіка від ампутації ноги
Щоб чоловіку не довелося ампутувати ногу, судинні хірурги Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології виконали оперативне втручання на судинах і поновили кровотік, – повідомляють на сайті ОКЦНН.

 

Пацієнт звернувся зі скаргами на болі в нижніх кінцівках, з обмеженням дистанції ходи до 50 метрів. Крім того, на пальці стопи вже почалися некротичні зміни — шкіра змінила колір.

Через тромбоз підколінної артерії відбулося порушення магістрального кровоплину в нозі. Погана циркуляція крові чи тим паче її припинення веде до втрати кінцівки.

Судинні хірурги Нейроцентру Василь Русин та Олександр Кочмарь за допомогою ангіографа без розрізів під місцевою анестезією виконали ендоваскулярне втручання — балонну ангіопластику. Таким чином розширили судину, аби поновити прохідність крові.

Перевага цієї операції в тому, що пацієнт не потребує загального наркозу та розрізу шкіри — завдяки цьому період перебування в лікарні мінімальний. Наступного дня чоловік уже поїхав додому. Тепер він зможе ходити на своїх двох.

 

08 листопада 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів