На Закарпатті почали будівництво вітропарку «Островський» потужністю 4,8 МВт

На Закарпатті почали будівництво вітропарку «Островський» потужністю 4,8 МВт
Про це на своїй сторінці в Фейсбук написала компанія ТОВ "Френдлі Віндтехнолоджі"

 

"Ми зробили перший практичний крок у реалізації проєкту з вітрогенерації на Закарпатті, направлений на зміцнення енергетичної безпеки як регіону, так і країни загалом.

Цими днями завершено будівництво фундаменту під першу вітроенергетичну установку вітропарку «Островський» потужністю 4,8 МВт. Об’єкт розташований на території Нижньоворітської громади на кордоні Львівської та Закарпатської областей. Проєкт реалізує ТОВ «УК «Вітряні парки України», що має понад 10-ти річний досвід у цій сфері.

Передувало будівництву проведення комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, робота з розроблення детального плану територій, а також комплекс землевпорядних, земельно - кадастрових та землеоціночних робіт.

Над звітом з екологічної оцінки працювали провідні екологічні фахівці Карпатського регіону. Авторитетні біологи, орнітологи здійснювали передпроєктний моніторинг місцевості згідно європейських стандартів відповідних спостережень. Враховувався ареал поширення першоцвітів та червонокнижних рослин, а також яфинників.

Площа під будівництво першого вітряка у Нижніх Воротах становить пів гектара.

Нова дорога до місця будівництва не прокладалася. Використовувалися існуючі під’їзні шляхи.

Над забезпеченням бетонування фундаменту впродовж двох днів працювали два мобільні мінізаводи міжнародної компанії ПРАТ "Дікергофф Цемент Україна". Залучено до будівництва вітропарку і чимало місцевих підрядників.

Між «Вітряний парк Островський» та Нижньоворітською громадою укладено Договір про соціальне партнерство.

Він, зокрема, передбачає надходження 3% доходу від продажу електроенергії до місцевого бюджету. А це майже 1,5 мільйона гривень щорічно від одного встановленого вітряка для розвитку громади.

Загальна встановлена потужність запланованої #ВЕС становитиме 80 МВт. Це дорівнює чистій електроенергії для майже 50 тисяч домогосподарств на рік.

Символічно, що перша #ВЕУ, яка буде встановлена в області, також пройшла важкий шлях релокації. Виготовлена підприємством «ФВТ» у Краматорську, вона мала бути встановлена поблизу с. Островка Миколаївської області (звідси і назва вітропарку). Проте повномасштабна війна внесла свої корективи… Наступні ВЕУ уже будуть виготовлені в нашому новому цеху в Перечині".

 

15 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів