Під час «гарячої лінії» в ДПС закарпатці цікавилися послідовністю дій при реєстрації ПРРО

Під час «гарячої лінії» в ДПС закарпатці цікавилися послідовністю дій при реєстрації ПРРО
Напередодні, 14 листопада 2023 року, відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Порядок реєстрації РРО/ПРРО».

 

На запитання щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій відповідала Алла Санісло – головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, розгляду звернень державних органів, податкових сервісів управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Насамперед Алла Санісло, всіх, хто телефонував щодо порядку реєстрації РРО/ПРРО інформувала про те, що платник, який зобов’язаний зареєструвати РРО/ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі та мати на обліку господарську одиницю, де буде використовуватись РРО/ПРРО. Реєстрація РРО-ПРРО здійснюється на підставі заяви.

Водночас, найбільше платників цікавила саме послідовність дій при реєстрації ПРРО.

Відтак, фахівець роз’яснила, що реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316605), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання в електронній формі повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою № 5-ПРРО (J/F1391802).

ДПС у Закарпатській області

 

15 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів