Закарпатські митники упередили незаконне вивезення з України прихованих брендових ювелірних цінностей вартістю понад 15 млн грн

Закарпатські митники упередили незаконне вивезення з України прихованих брендових ювелірних цінностей вартістю понад 15 млн грн
Напередодні на кордоні з Угорщиною прикордонники Мукачівського загону спільно з працівниками митниці припинили спробу незаконного переміщення ювелірних виробів із золота інкрустованих коштовним камінням.

 

На митний пост «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, автомобілем заїхали двоє громадян України, 70-річний чоловік та його 63-річна дружина, родом з Донеччини. Останні два роки подружжя проживає у США.  

Для виїзду з України і проходження митних формальностей обрали смугу «зелений коридор», тим самим заявивши, що не переміщують через митний кордон України товарів, які підлягають обов’язковому  письмовому  декларуванню. 

Однак під час огляду особистих речей інспектори митниці знайшли золоту прикрасу - нову, запечатану у пакетику. Тож громадянам  було запропоновано пред’явити усі особисті речі та транспортний засіб для поглибленого огляду. 

У службовому приміщенні митниці, чоловік та дружина добровільно виклали інші ювелірні прикраси, які ховали під верхнім одягом. Без декларування вони намагалися перемістити через митний кордон України понад 70 одиниць ювелірних виробів італійського бренду «Principessa». Їх орієнтовна вартість складає близько 15 мільйонів гривень. Точну суму встановить спеціаліст-експерт.

Наразі на обох порушників митних правил закарпатські митники складають протоколи про адміністративне правопорушення,  передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті предбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

 

27 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів