Актуальні поради: подбайте, щоб новорічна ілюмінація була безпечною

Актуальні поради: подбайте, щоб новорічна ілюмінація була безпечною
Яскраві гірлянди є незамінним атрибутом Різдвяно-Новорічних свят, їх уже активно купують та встановлюють українці. Багато хто використовує ілюмінацію не тільки для окраси ялинки, а й для оздоблення будинків, квартир, офісних приміщень. Проте слід пам’ятати, що треба обирати не тільки з огляду на ціну чи вигляд, а й на відповідність вимогам безпеки. Отож, на що звернути увагу при покупці декоративного освітлення, радить Tolk.

 

Пам’ятайте, що є гірлянди для внутрішнього і окремо для зовнішнього використання. Та ілюмінація, яка призначена для будинку, не витримає зовнішніх температур, вологості тощо. І навпаки: гірлянди для вулиці можуть містити в собі небезпеку при використанні в теплому приміщенні (приміром, може випаровувати шкідливі речовини), тому краще добирати освітлювальні прикраси за призначенням.

Обираючи гірлянди, перевірте інформацію, що зазначена на етикетці. Якісна продукція міститиме таку інформацію: назва продукції, тип гірлянди (ялинкова, для домашнього інтер’єру, вулична та ін.), вид лампочок, інформація щодо напруги, потужності тощо, реквізити виробника чи імпортера (за наявності), дата виробництва.

Дріт гірлянди має бути товстим, номінальна площа перерізу проводів – не менше 0,5-1,5 мм кв.

Ілюмінація, що розроблена для зовнішнього використання, має бути сертифікована для використання в умовах підвищеної вологості та низьких температур. Якщо вказаний ступінь захисту (Index of Protection - IP), то обирайте IP 44, надійнішим буде IP 65 (низький ступінь захисту може призвести до короткого замикання, пожежі тощо).

Фасадне та садове освітлення має ІІ клас світлозахисту (посилена теплоізоляція), представлений на упаковці або в інструкції символом двох квадратів (один в іншому) ? .

Зверніть увагу й на таке: на упаковці гірлянди має бути маркування, яке підтверджує, що виріб не становить небезпеки для здоров'я, перевірений та безпечний при використанні.

Перед установкою гірлянди переконайтеся, що:

-          електричний провод та його ізоляція справні. Якщо ви помітили несправність гірлянди або з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу – негайно вимкніть її. Не використовуйте пошкоджену гірлянду!

-          з'єднання, що живить освітлення, герметичне;

-          шнури живлення не знаходяться під натягом;

-          кабелі та вилки закріплені так, щоб вони були захищені від можливого впливу високих температур, спричинених феєрверками чи феєрверками,

-          блок живлення та підключені до мережі компоненти недоступні та безпечні для дітей. Узагалі не дозволяйте дітям самостійно вмикати електричну гірлянду!

Скористайтеся нашими порадами і просто насолоджуйтеся прекрасним освітленням і магією Різдва!

Tolk бажає всім мирних Різдвяно-Новорічних свят!

 

14 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів