Податкова служба Закарпаття посилює контроль за продажем підакцизних товарів

Податкова служба Закарпаття посилює контроль за продажем підакцизних товарів
Фахівці податкової служби Закарпатської області продовжують заходи щодо контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів. Особлива увага при перевірках приділяється дотриманню вимог щодо порядку проведення розрахунків при продажу підакцизних товарів, наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, наявності підтверджуючих документів щодо походження таких товарів, оформленню трудових відносин з найманими працівниками.

 

З початку року фахівці відділу фактичних перевірок управління аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області виявила 687 випадків продажу підакцизних товарів з порушеннями законодавства, в тому числі із залученням Національної поліції для вилучення з незаконного обігу підакцизної продукції. До порушників застосовано фінансові санкції на загальну суму 8 млн 249 тис. грн.

У листопаді 2023 року в Мукачівському районі під час проведення контрольно-перевірочних заходів було виявлено ресторанний бізнес, який здійснював діяльність без державної реєстрації суб’єкта господарювання, без дозвільних документів, ліцензії на право здійснення торгівлі алкогольними напоями, без проведення розрахункових операцій, без застосування РРО/ПРРО та без надання споживачам відповідних розрахункових документів встановленої форми (фіскальних чеків).

За результатами перевірки встановлено, що протягом другого півріччя 2023 року таким суб’єктом господарювання здійснювалась торгівля підакцизними товарами без наявності спеціального дозволу – ліцензії та відповідно без сплати акцизного податку.

З метою припинення незаконної діяльності та вжиття відповідних заходів на місце події були викликані співробітники Національної поліції. У результаті було вилучено підакцизні товари та складено адміністративні матеріали в яких зафіксовано вчинене правопорушення. Матеріали перевірки будуть направлені до суду для прийняття відповідного рішення.

Податкова служба Закарпатської області закликає суб’єктів господарювання дотримуватися вимог законодавства при здійсненні підприємницької діяльності, добросовісно виконувати обов’язки платників податків, оформлювати трудові відносини з найманими працівниками та застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні фінансові операцій та видавати покупцям фіскальні чеки.

ДПС  Закарпатській області 

 

20 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів