У Закарпатській області для школярів облаштували 5 Цифрових Освітніх Центрів

У Закарпатській області для школярів облаштували 5 Цифрових Освітніх Центрів
У Закарпатській області відкрилися п'ять Цифрових Освітніх Центрів, щоб надати дітям безпечний доступ до сучасної цифрової формальної та неформальної освіти. Центри працюють в Ужгороді, Мукачево, Ракошино, Ясіня та Волосянці в межах проєкту Благодійного фонду «Посмішка ЮА» за підтримки міжнародної організації Save the Children.

 

Цифрові Освітні Центри - це сучасні, безкоштовні та дружні до дітей простори, які мають на меті надавати підтримку дітям у доступі до навчальних матеріалів та освітніх платформ. Всі центри є безпечними й поряд є укриття. Простори обладнані технікою: ноутбуками, планшетами, екраном, проєктором та принтером. Крім цього, в кожному працює команда фасилітаторів та психологів, які проводять заняття з дітьми, які направлені на засоби для покращення психоемоційного стану та покращують обізнаність зокрема з медіаграмотності, безпеки в Інтернеті, захисту дітей, а також доступу до інтерактивних цифрових уроків з позашкільної освіти.

Також, у позаурочні години в Цифрових центрах проводяться заняття для соціалізації дітей, розвитку навичок та соціально-емоційного навчання.

«Робота цифрових освітніх центрів важлива, особливо для дітей, які не мають зручних власних комп'ютерів або планшетів для навчання, доступу до стабільного інтернету та спеціального місця для виконання домашніх завдань та позашкільної освіти. Крім того, такі центри стають безпечним місцем для спілкування дітей, можливості посилити лідерські навички, навички роботи в колективі, знайти друзів», – розповідає програмна координаторка проєкту БФ «Посмішка ЮА» Валентина Трюхан.

 Благодійний фонд “Посмішка ЮА” разом із  Save the Children також посилює професійний потенціал вчителів і працює з батьками учнів.

Цифрові Освітні Центри відкрилися  Закарпатській області: Мукачево, Мукачівський ліцей № 11, вул. Варшавська, 58, Ракошино, Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ст., вул. Кольки, 2 , Ясіня, вул. Грушевського, 3, Ставненська громада, Волосянка, вул. Центральна, 301 б, Ужгород, вул. Підгірна, 43.

Проєкт "Реагування на надзвичайні ситуації та підтримка доступу до якісної освіти для постраждалих від конфлікту та переміщених дітей в Україні в центрах цифрової освіти" реалізується Благодійним фондом «Посмішка ЮА» за підтримки міжнародної гуманітарної організації Save the Children. Мета проекту: Забезпечити дітям доступ до формальної освіти та цілісної підтримки навчання та добробуту шляхом створення доступних та інклюзивних Цифрових Освітніх Центрів.

 

 

 

21 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів