Військове спорядження українського виробництва: купувати чи ні?

Військове спорядження українського виробництва: купувати чи ні?

 

За останній рік у сегменті військторгу з’явилося чимало пропозицій від власних виробників. Наприклад, активно продається літня та зимова тактична форма Ukrarmor, амуніція інших українських компаній.

Мабуть, ні для кого не стане відкриттям, що більшість цих брендів активно розгорнули свою діяльність зовсім недавно – з початком війни. Тоді як топові західні, такі як 5.11 чи Snugpak, вже десятиліттями забезпечують амуніцією різні армії світу. Тож виникає логічне питання: що вибрати українському військовому – спорядження відомого іноземного бренду чи підтримати місцевого виробника?

Про головні особливості амуніції українських брендів

Станом на 2024 рік купівля військової амуніції українського виробництва – це вже не тільки про підтримку українського бізнесу. Навіть ті компанії, які зайнялися виробництвом спорядження після лютого 2022 року, до нинішнього часу суттєво розширили асортимент і, що головне, покращили його якість. Взяти до прикладу ukrarmor. Компанія вже зараз має серед своїх клієнтів багато військовослужбовців ЗСУ.

Якщо аналізувати якість товару власного виробництва з точки зору конкурентоспроможності, то в порівнянні з імпортом він в дечому перевершує:

  • засоби індивідуального захисту (бронежилети, бронеплити, балістичні пакети), зроблені в Україні, як й імпорт, відповідають міжнародному рівню;

  • українські бронеплити та шоломи для військових виготовляють з тієї ж сталі, що й на Заході – з Armox Advance;

  • амуніція проходить спеціальне лабораторне тестування на визначення класу захисту.

Таким чином за якісними характеристиками розробки деяких українських виробників нічим не гірші за західних.

Як вибрати військове спорядження українського виробництва?

Головна вимога для військової амуніції – бути зручною і надійно захищати армійця в потенційно небезпечних умовах. Тому важливо вибрати дійсно якісне спорядження. Для цього необхідно звертати увагу на:

  • наявність у виробника протоколів випробування бронеплит, шоломів;

  • відповідність товару ДСТУ і міжнародним стандартам;

  • якість матеріалів форми та вагу захисного спорядження (найкращі використовують інноваційний матеріал Cordura, а для бронеплит – кераміку і сталь Armox Advance).

І найважливіше – купувати все це в перевірених магазинах, де закуповують необхідне військовослужбовці ЗСУ, ССО, СБУ.

Купувати спорядження українського виробництва чи ні – вирішувати тільки вам. А як надумаєте віддати перевагу українським брендам, то вже знаєте, за якими ознаками розпізнати дійсно якісну амуніцію.

 

01 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів