Українці змушені платити за комуналку сусідів: що відбувається

Українці змушені платити за комуналку сусідів через чинні правила.

 

Так, платіжки на воду нараховують виходячи із показників будинкового лічильника. І якщо всі мають квартирні лічильники, але частина сусідів використовує магніти, за них заплатять усі жителі будинку.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Лічильник на воду стоїть на кожному багатоквартирному будинку. Водоканал рахує всю воду, яка потрапляє у будинок. І мешканці мають за цю воду заплатити. Ідеальний варіант: коли у кожній квартирі є свій лічильник на воду і сума квартирних лічильників збігається з показами домового лічильника. Але така ситуація – рідкість. Зазвичай різниця становить десятки і навіть сотні кубометрів на місяць.

Якщо є квартири без лічильників, вважається, що втрати – це і є їхнє споживання. Але якщо у всіх є лічильники, то втрати мають розподілити між всіма мешканцями. "У разі, якщо приміщення всіх споживачів у будівлі оснащені вузлами розподільного обліку питної води, загальний обсяг спожитої у будівлі води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами відповідно до обсягу споживання за показаннями вузлів розподільного обліку", – пояснюють в КП "Міськтепловоденергія".

Тобто якщо ви спожили 10 кубометрів, ви заплатите за втрати більше, ніж квартира, яка спожила 3 кубометри води. "Є лічильники 2010-го, там без проблем встановлюється магніт. В КВ-1,5 2014-го вже є антимагнітний захист. Там на муфті є спеціальне кільце, яке не дає магніту впливати на покази. У нас є різні магніти, від 85 до тисячі грн. У вас який лічильник?" – питає в OBOZ.UA продавець спеціалізованого сайту.

Магніти можуть як зупинити, так і сповільнити лічильники. Їх використовують не тільки для водних, а й для газових та електричних лічильників. Але найчастіше саме для водних. У такому випадку сплачувати за шахраюватого сусіда доведеться усім споживачам у будинку.

 

03 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів