Гвардійці Закарпаття відточують навички роботи з гранатометами

Гвардійці Закарпаття відточують навички роботи з гранатометами
Нещодавно в закарпатському підрозділі Національної гвардії відбулися заняття з розрахунками гранатометників. Їх провели викладачі Національної академії Нацгвардії України.

 

Під час занять бійці відпрацьовували навички роботи з автоматичними й станковими протитанковими гранатометами, вивчали їхні тактичні й технічні характеристики, а також особливості застосування. Старший солдат Дмитро Артимчук вже мав справу з АГС-17 під час оборони Київської області. Тому ця зброя йому знайома, але додаткові заняття незайві, каже гвардієць.

«Заняття були насправді корисні. Інструктор все пояснив доволі зрозумілою мовою. До нас у розрахунок додалася людина, яка з АГС раніше нічого не мала спільного, але завдяки цим заняттям він зміг все зрозуміти. Як мінімум засвоїв основи АГС», – каже Дмитро.

Заняття розпочалося з теоретичної частини. Після цього викладач з солдатами перейшов до практики. Розрахунок з трьох військовослужбовців мав швидко встановити зброю і підготуватися до стрільби. Гранатомет – це ефективна зброя. При вмілому застосуванні він здатен знищити як живу силу противника, так і його техніку, говорить старший викладач Національної академії НГУ Євген Гарбар.

«Всі люди без перебільшення вмотивовані й зацікавлені в тому, щоб правильно використовувати цю зброю. Тому навчання проходить дуже легко та без якихось зауважень. Цей гранатомет може використовуватися як протитанкова зброя, так і проти особового складу, використовуючи осколкову гранату. Тому, в принципі, являється майже як артилерійський засіб», – пояснює Євген Гарбар.

Детальніше про те, як гвардійці навчалися працювати з автоматичним і станковим протитанковим гранатометами дивіться у сюжеті:

 

15 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів