Поліцейські затримали групу зловмисників при спробі незаконно переправити через кордон п’ятьох військовозобов’язаних

Поліцейські затримали групу зловмисників при спробі незаконно переправити через кордон п’ятьох військовозобов’язаних
Про це інформує поліція Закарпатської області.

 

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області спільно зі співробітниками СБУ та Держприкордонслужби, викрили чергову схему незаконного переправлення через «зелений» кордон чоловіків призовного віку. Канал функціонував у межах Рахівського району.

Правоохоронці з’ясували, що до організації причетні троє закарпатців: 25-річний мешканець Рахова, 31-річний житель села Калини Тячівського району та 41-річний мешканець села Луги, що на Рахівщині.

У ході контролю за вчиненням злочину поліцейські затримали спільників під час спроби переправити до Румунії групу з п’ятьох військовозобов’язаних: двох закарпатців, двох жителів Чернігівської та Вінницької областей, а також чоловіка з Харківщини. Після вдалого перетину держкордону втікачі мали сплатити фігурантам по 4 тисячі доларів кожен.

З місця події слідчі та спеціалісти-криміналісти слідчого управління вилучили мобільні телефони, автомобіль марки «Toyota Land Cruiser», яким фігуранти транспортували своїх клієнтів до лінії кордону, та банківські картки.

Трьох підозрюваних у організації злочину правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом незаконного переправлення чоловіків через кордон, вчинене з корисливих мотивів, у поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Слідчі за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Затриманим, повідомили затриманим про підозру. Також їм вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Зловмисникам за скоєне загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі правоохоронці встановлюють інших імовірних співучасників схеми. Слідство у справі триває.

 

05 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів