Міжнародні оглядачі заявляють про порушення під час президентської кампанії

Спостерігачі зі США заявляють про порушення закону про вибори Президента під час виборчої кампанії в Сумській, Полтавській і Харківській областях. Зокрема, мова йде про примусовий збір підписів на підтримку одного з кандидатів, передають Українські Новини.

 

Про це заявив представник делегації спостерігачів зі США Грегорі Лафлін на зустрічі з головою Центральної виборчої комісії Сергі?м Ківаловим.

За словами Лафліна, спостерігачі зі США одержували численні скарги на порушення під час виборчої кампанії під час поїздки до згаданих областей.

Зокрема, вони отримали скарги на примус держслужбовців під погрозою звільнення до збору підписів за одного з кандидатів, участі в мітингах на підтримку одного з кандидатів.

Лафлін заявив, що такі скарги надходили від учителів, медичних і транспортних працівників, а також від працівників сільського господарства.

За його словами, спостерігачі зі США одержували скарги на відсутність рівноправного доступу до ЗМ? для представників кандидатів у Президенти.
Лафлін додав, що під час зустрічей у трьох областях виборці заявляли, що не вірять у виконання виборчого законодавства України.

Він також заявив, що названі порушення ? масовими.

"Ці випадки не одиничні, на жаль", - сказав він.

Зазначимо, що зараз в Україні перебува? делегація з 6 колишніх конгресменів США, які ? спостерігачами на виборах Президента.

Цей візит реалізу?ться Фондом фінансової підтримки агентства США з міжнародного розвитку.

Раніше Сенат (верхня палата парламенту) США одностайно прийняв резолюцію, що заклика? уряд України забезпечити демократичний, прозорий і справедливий процес президентських виборів.

Україна запросила представників міжнародних організацій узяти участь у спостереженні на виборах Президента, що пройдуть 31 жовтня 2004 року.

 

31 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів