У Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям «Діва Марія», що у Сваляві, є можливість щомісячно реабілітувати 60 діток

У Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям «Діва Марія», що у Сваляві, є можливість щомісячно реабілітувати 60 діток
Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

 

Нещодавно в Центрі за допомогою благодійників відремонтували музичну залу та приміщення дитячих груп, оновили кабінет малих реабілітаційних втручань і ординаторську. Також за кошти обласного бюджету зроблено ремонт приміщень, які слугують житлом для переселених українців.

Проте окремі потреби Центру й досі залишаються актуальними. Зокрема, ремонту потребують коридори та актова зала. Директор Центру Володимир Бейреш попросив допомоги в заступника голови Закарпатської обласної ради Василя Дем’янчука та керуючої справами обласної ради Мирослави Ливч, які сьогодні відвідали медичний заклад.

Наразі у Центрі працює 141 фахівець, з яких 28 спеціалізуються на медичній реабілітації, що надають фахові медичні послуги й підтримку дітям та їх батькам у непростий період їхнього життя.

Задля забезпечення кваліфікованої допомоги пацієнтам в закладі створена мультидисциплінарна команда:

лікар фізичної та реабілітаційної медицини; лікар-невролог дитячий; лікар-педіатр; фізичний терапевт; ерготерапевт; вчитель-логопед; вчитель-дефектолог; практичний психолог.

Фахівцями проводиться оцінка обмеження повсякденного функціонування, складається індивідуальний реабілітаційний план на кожну дитину, відповідно до якого проводиться курс реабілітаційних заходів.

Керівник закладу наголошує, що завдяки фінансовій підтримці міжнародних благодійників та небайдужих закарпатців вдалося придбати та встановити ліфт (на суму 1,5 мільйона гривень), щоб забезпечити безпечний і комфортний доступ для всіх пацієнтів закладу.

Такі практичні кроки дали можливість закладу законтрактуватися на 5 пакетів із надання медичних послуг Національною службою здоров’я:

– медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя;

– профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах;

– реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах;

– мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям;

– реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах.

Такі кейси дають змогу заробляти закладу понад 5 млн гривень. Окрім того, Центр отримує додаткову фінансову підтримку від держави для забезпечення найвищого рівня медичної допомоги.

Наразі отримувати безкоштовно медичні послуги у Центрі мають можливість діти з усієї України. Визначається також алгоритм лікувальних, реабілітаційних, профілактичних і оздоровчих заходів та склад реабілітаційної команди. Старший вихователь Антоніна Гончарук наголошує, що за потреби проводиться консультування лікарем УЗД, лікарем ортопедом-травматологом дитячим, лікарем урологом, лікарем дерматовенерологом, лікарем психіатром.

Спілкуючись із відвідувачами, посадовці облради отримали позитивні враження та відгуки про роботу закладу. Мами розповідають про поліпшений стан діток після занять у Центрі та наявні очевидні зміни щодня. Обласні депутати подякували педагогам та медикам закладу за роботу та запевнили у подальшій підтримці закладу.

Довідково. У разі потреби: для проходження курсу медичної реабілітації за програмою медичних гарантій НСЗУ батькам необхідно звернутися до сімейного лікаря чи педіатра або лікуючого лікаря (невролога дитячого) для отримання Е-скерування.

Заклад знаходиться за адресою: 89300 м. Свалява вул. Б.Хмельницького,1. Телефони для консультацій і попереднього запису: 380683621957 або (03133) 73755.

 

 

 

08 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів